Mihajlović: Inspekcije proveravaju poštovanje ograničenja cene peleta

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da su nadležne inspekcije započele kontrolu prodavaca peleta i ogrevnog drveta, kao i da će biti kontrolisani i proizvođači kako bi se stabilizovalo tržište.

‘’U četvrtak, 11. avgusta je izvršena kontrola prodavaca peleta i ogrevnog drveta u više gradova i opština u Nišu, Leskovcu, Pirotu, Kraljevu, Majdanpeku i Ivanjici, gde je utvrđeno da je samo 13 njih imalo sve što je potrebno za legalnu prodaju“, rekla je ona, saopštilo je ministarstvo.

Takođe, kako je dodala, osim prodavaca, kontrolisaće se i proizvođači, a poreska uprava će krenuti sa kontrolom peletara u narednim danima, jer je suštinski važno da se stabilizuje tržište i da građani mogu da kupe sve što im je potrebno, prenela je agencija Beta.

IL-Intervju-Zorana-Mihajolvic Mihajlović: Inspekcije proveravaju poštovanje ograničenja cene peleta

‘’Jako je važno da u energetskom bilansu, pored toga što vodimo računa o tome da imamo dovoljno električne, toplotne energije, gasa, nafte i naftnih derivata, vodimo računa i o tome da domaćinstva u Srbiji koja koriste pelet ili ogrevno drvo imaju ove energente. Država je, imajući u vidu da više od 110.000 domaćinstava koristi pelet, a više od 700.000 ogrevno drvo, i da to nije bilo dovoljno, ograničila cenu na 320 evra po toni peleta, zabranila izvoz drveta i peleta, ali pošto postoji zastoj u lancu, inspekcije su počele da kontrolišu“, rekla je Mihajlović .

InfoLIGA/Biznis.rs

You may also like...

1 Response

  1. Ana kaže:

    Bas im hvala… prosle god pelet je bio 180eur sada je 320. Jeste kriza u ukraini ali da li je to bas toliko uticalo?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *