Kancelarija za mlade opštine Ivanjica organizuje 11. „Eko kamp“ na Goliji

Lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica u saradnji sa Odredom izviđača „Ratko Sofijanić“ jedanaestu godinu zaredom organizuje „Eko kamp“.

Prvi „Eko kamp“ organizovan je 2011. godine u Ivanjici na kojem su prisustvovali izviđači i saradnici Kancelarija za mlade iz Srbije, dok je naredne 2012. godine dobio i međunarodni karakter, gde smo ugostili 30 mladih izviđača iz Versaja (Francuska). Kampovi 2013., 2014., 2015., i 2016. godine realizovani su u Kušićima, a od 2017. pa do danas Eko kamp realizujemo na Goliji, na prostoru, koji je osmišljen i izgrađen po svim standardima kampovanja.

Plakat-Eko-kamp-2022-1024x640 Kancelarija za mlade opštine Ivanjica organizuje 11. "Eko kamp" na Goliji

Ove godine kamp će po peti put biti realizovan na planini Golija – Dajićko brdo u novoizgrađenom „Omladinskom kampu“. Kamp na planini Golija obuhvata prostor od 19.4 ara na kom se nalazi novoizgrađeni objekat površine 67 metara kvadratnih koji sadrži toalete, kupatila, kuhinju i nekoliko višenamenskih prostorija. Dvorište kampa uređeno je kroz postavljanje poligona za vežbanje, Avantura parka, Kućice na drvetu, Amfiteatra za predavanja u prirodi i sprava u vidu ljuljaški, klackalica, klupa itd. U okviru dvorišta nalazi se i kamping prostor koji je ključni za realizaciju ovog Eko kampa.

Eko-kamp-2022-1024x768 Kancelarija za mlade opštine Ivanjica organizuje 11. "Eko kamp" na Goliji

Cilj ove akcije-kampa jeste promocija volonterizma i aktivizma mladih, izlaska u prirodu, zdravih stilova života, važnosti zaštite životne sredine, zdrave okoline, zdravlja i afirmisanje planine Golija kao velikog turističkog potencijala koji ćemo postići realizacijom brojnih aktivnosti različitog karaktera. U okviru „Eko kampa“ biće realizovan niz aktivnosti edukativnog karaktera kroz koje će biti obuhvaćene teme životne sredine, parka prirode, zdravlja, rekreacije, kao i ishrane mladih. Deo kampa će biti posvećen upoznavanju i proveri izviđačkih veština, veštarstva i znanja aktivnosti vezanih za program izviđača, kao i opšteg znanja o ekologiji. Pored navedenih aktivnosti, učesnici će moći da uživaju u sportu, igrama bez granica, aviomodelarstvu, društveno korisnim aktivnostima i kulturno zabavnom programu, kao i proveri njihove orjentacije u prostoru kroz učešće u aktivnosti pod nazivom “Orjentiring”. Učesnicima će kroz realizaciju aktivnosti biti predstavljen i Progam „Mladi u prirodi“, koji Kancelarija sprovodi kroz redovne aktivnosti i na taj način mlade odvaja od svakodnevice i okreće lepoti života u prirodi. Mladi će se takođe okušati u izgradnji novih sadržaja na Kampu i revitalizaciji postojećih. Na kampu će prisustvovati: volonteri lokalnih Kancelarija za mlade iz regiona i širom Srbije, planinke i izviđači, kao i saradnici Kancelarije za mlade opština Ivanjica.

Kamp-6-1024x683 Kancelarija za mlade opštine Ivanjica organizuje 11. "Eko kamp" na Goliji

Ovo je prilika za sve učesnike da steknu nova poznanstva i znanja.

Ovom prilikom Vas pozivamo da učestvujete i budete gosti na našem kampu koji polako prerasta u tradiciju.

Prijave za kamp možete vršiti putem mejla [email protected] (u kojem ćete navesti imena i prezimena učesnika, datume njihovog rođenja kao i mesto odakle dolaze), u prostorijama Kancelarije za mlade ili na brojeve telefona 032/665-414; 064/88-99-486 – Ivan ;064/419-24-07 – Aleksandar; 064/31-80-843 – Bogdan .

Za sve učesnike na kampu obezbeđeno je: kamp mesto, hrana i osveženje, put od Ivanjice do kamping mesta kao i uslovi za ličnu higijenu.

Kamp-2021-3-1024x683 Kancelarija za mlade opštine Ivanjica organizuje 11. "Eko kamp" na Goliji

Troškovi koje imaju učesnici kampa su jedino put do Ivanjice i kotizacija za učešće na kampu 1.000,00 rsd po učesniku.

Rok za prijavljivanje je 15.08.2022. godine do 23:00 časa.

Aktivnost se realizuje u skladu sa merama koje su propisane od strane Vlade Republike Srbije i naredbe Ministarstva zdravlja na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *