Guča: Dejan Lazarević muzički urednik najveće trubačke fešte na Balkanu

GUČA – Dragačevski sabor trubača ove godine, po 61. put, ispisaće još jednu stranicu saborske istorije.

Sabor je svojim programskim sadržajem i osobenošću prepoznat kao manifestacija od posebnog značaja, manifestacija koja svake godine u avgustu mesecu privuče veliki broj ljubitelja trube, iz Srbije i sveta. S tim u vezi, organizatori su doneli odluku i imenovali veliko i značajno  ime, majstora trube,  koji će svojim iskustvom i znanjem doprineti održavanju nivoa i kvaliteta programskog sadržaja.

Dejan Lazarević, priznati umetnik i majstor trube, imenovan je za muzičkog urednika 61. Dragačevskog sabora trubača. Za realizaciju zvaničnog programa Sabora, potrebne su stručne i kompetentne aktivnosti muzičkog urednika , a te kvalitete Lazarević i te kako poseduje. Otuda i odluka organizatora da jednom od najvećih majstora trube pokloni poverenje.

IL-Dejan-Lazarevic-Sabor-trubaca-urednik Guča: Dejan Lazarević muzički urednik najveće trubačke fešte na Balkanu

Dejan Lazarević će se kao muzički urednik brinuti o repertoaru izvođača i muzičkim numerama koje će se izvoditi u programu manifestacije, sastavljaće i vršiti korekciju liste muzičkog programa i vršiti izbor melodija za izvođenje. Takođe, biće odgovoran i za organizaciju nastupa izvođača, njegovih kolega trubača koji sanjaju da jednog dana zasijaju na trubačkom nebu kao majstori trube.

  1. Dragačevski sabor trubača u Guči, održaće se u terminu od 5 – 7. avgusta.

SVIRAJ TRUBO, SVIRALA ZADUGO, ZA VESELJE I NIZAŠTA DRUGO!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *