Dan opštine Ivanjica svečano obeležen uz dodelu Junskih nagrada (VIDEO)

Danas je svečano obeležen Dan opštine Ivanjica koji se slavi 16. juna u znak sećanja na dan kada je knez Mihajlo Obrenović  doneo ukaz kojim je Ivanjica proglašena varošicom.

Uz prigodan kulturno umetnički program i svečanu sednicu nagrađeni su istaknuti pojedinci i ustanove, Junskim nagradama.

Ove godine Junske nagrade dobili su učenici OŠ ‘’Milinko Kušič’’ Katarina Lojanica, Dunja Aleksić i Ivan Topalović  za postignute rezultate iz oblasti robotike i veštačke inteligencije na Međunarodnom takmičenju inovacija u Zagrebu. Takođe nagrađen je i Aleksandr Maričić, profesor geografije i engleskog jezika, za postignute uspehe u prosveti i kao dobitnik nagrade za jedan od najboljih romana za decu i mlade i Dragan Milonjić, profesor engleskog jezika i književnosti, zbog brojnih uspeha na opštinskim, okružnim i međunarodnim takmičenjima sa svojim učenicima.

Junske nagrade u vidu Pohvale dobili su Slobodan Luković, penzioner  iz Ivanjice,  zbog značajnog doprinosa iz oblasti pčelarstva i lovstva u Srbiji,  Zoran Dimitrijević, diplomirani ekonomista iz Ivanjice zbog doprinosa unapređenju položaja osoba sa invaliditetom i socijalno ugroženih grupa stanovništva,  Bosiljka Ocokoljić, diplomirani vaspitač predškolske ustanove „Zvončica“ u Ivanjici, zbog izuzetnog doprinosa iz oblasti vaspitno-obrazovnog rada sa decom, porodica Nedeljković iz Ivanjice, koja trenutno živi i radi u Čikagu, zbog donacija kojima su pomogli svoj grad, porodično preduzeću „PUNIŠIĆI­­­’’ DOO Ivanjica, za humanost i nesebičnu pomoći ugroženim licima.

IL-dan-opstine-2022 Dan opštine Ivanjica svečano obeležen uz dodelu Junskih nagrada (VIDEO)

Junske nagrade u vidu Povelje dobili su biblioteka „Svetislav Vulović“ iz Ivanjice za izuzetan doprinos čitalačkoj kulturi, Fudbalski klub „Javor-Matis“ Ivanjica, za dugogodišnji doprinos u oblasti sporta i ulazak u najviši rang fudbalskog takmičenja ove godine, OŠ „Kirilo Savić“ iz Ivanjice, zbog značajnih rezultata učenika na republičkim takmičenjima iz više predmeta i kvalitetnom obrazovno-vaspitnom radu sa učenicima, Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije za doprino u organizovanju posete opštini Ivanjica  dece sa Kosova i Metohije, Srpsko-američkoj medicinskoj asocijaciji SAMA, koja je sponzorisala akciju prikupljanja pomoći za obnovu i opremanje Medicinskog centra u Ivanjici.

IL-Nedimovic-Junska-nagrada- Dan opštine Ivanjica svečano obeležen uz dodelu Junskih nagrada (VIDEO)

Junske nagrade u vidu Plakete dodeljene su Nikoli Mijailoviću iz Ivanjice, za postignute rezultate na sportskim terenima. On je jedan od najuspešnijih srpskih odbojkaša koji trenutno igra u  grčkom Olimpijakosu.  Saši Kostiću,  vlasniku porodičnog preduzeća „Žitopromet“ Ivanjica,  zbog pomoći u humanitarnim akcijama, donacijama i rešavanju problema porodica na udaljenim područjima opštine,  ministarki Državne uprave i lokalne samouprave, Mariji Obradović kao i ministru poljoprivrede, Branislavu Nedimoviću za ogromnu finansijku i logističku podršu projektima sprovedenim na području ivanjičke opštine.

IL-MDULS-nagrada-Junska- Dan opštine Ivanjica svečano obeležen uz dodelu Junskih nagrada (VIDEO)

Svečanom obeležavanju Dana opštine Ivanjica prisustvovali su mnogobrojni gosti i zvaničnici iz okruženja.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *