U Ivanjici svečano otvoren projekat “O-DVA-JA-MO” (VIDEO)

Danas je u Ivanjici zvanično otvoren projekat odvajanja kućnog otpada pod nazivom ‘’Odvajamo’’.  U okviru njega Ivanjica je dobila jedan kamion,  84 kontejnera i 3 099 kanti u koje će građani moći pravilno da odlažu otpad.

Manifestaciji na trgu ispred Doma kulture prisustvovali su, državna sekretarka Ministarstva za zaštitu životne sredine, Ivana Hadži Stošić, menadžer programa EISP2 Džon Glejzburg, direktor JKP ‘’Ivanjica’’, Aleksandar Mitrović, a sve prisutne i uvažene goste pozdravio je prvi čovek opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

Najmlađi učesnici iz PU ‘’Bajka’’ otvorili su manifestaciju svečanim defileom u odeći od reciklažnog materijala nakon čega je usledio kviz znanja i igre bez granica u kojima su mališani pokazali spretnost i znanje u pravilnom recikliranju i odlaganju otpada.

Učestvovala su deca nižih razreda OŠ ‘’Milinko Kušić’’ , OŠ ‘’Sreten Lazarević’’ i OŠ ‘’Kirilo Savić’’.

IL-EU-projekat-svedska-jkp-ivanjica-2 U Ivanjici svečano otvoren projekat “O-DVA-JA-MO” (VIDEO) IL-EU-projekat-svedska-jkp-ivanjica-3 U Ivanjici svečano otvoren projekat “O-DVA-JA-MO” (VIDEO)

 

Cilj projekta odvajanja kućnog otpada pod nazivom “O-DVA-JA-MO” je recikliranje dela otpada koji se stvara u domaćinstvima, kako bi se na taj način smanjile količine koje završavaju na deponijama, sa ciljem da se stopa reciklaže u ovim opštinama poveća na 15% u naredne dve godine.

Projekat “O-DVA-JA-MO” sprovodi se uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije uz pomoć Evropske unije i Ambasade Švedske. Projektom se obezbeđuje stručnost i oprema za lokalne vlasti u cilju projektovanja i unapređenje sistema za odvajanje otpada na mestu nastanka.

IL-EU-projekat-svedska-jkp-ivanjica-grupna- U Ivanjici svečano otvoren projekat “O-DVA-JA-MO” (VIDEO) IL-EU-projekat-svedska-jkp-ivanjica U Ivanjici svečano otvoren projekat “O-DVA-JA-MO” (VIDEO)

You may also like...

1 Response

  1. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Ovaj potez LSU je nešto nabolje i najsmislenije što bi trebalo u buduće doneti pozitivne efektae, naročito u ovako teškim vremenima.
    Nadajmo se da će mladi shvatiti i usvojiti vrhovno načelo zdravog življenja u skladu sa prirodom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *