Nagrađene najlepše dečije pesme u zborniku Pupoljci (VIDEO)

Na ovogodišnji 13. Konkursu ivanjičkog Doma kulture za najlepšu pesmu, čiji su autori deca, prispelo je 218  radova, iz osnovnih škola sa područja opštine Ivanjica. Najmlađi osnovci od prvog do četvrtog razreda napisali su 122 pesme, dok su 96 pesama poslali učenici od petog do osmog razreda.

U kategoriji nižih razreda prvo mesto osvojila je Zagorka Zlatić,  iz  OŠ „Vučić Veličković“  Međurečje, drugo mesto dodeljeno je Anđeli Samardžić,  učenici OŠ „ Milinko Kušić“  Ivanjica, dok je treću nagradu ponela Dunja Minjović takođe iz OŠ „ Milinko Kušić“ Ivanjica.

IL-pupoljci4 Nagrađene najlepše dečije pesme u zborniku Pupoljci (VIDEO)

U kategoriji viših razreda prvo mesto osvojila je Teodora Miloradović   učenica OŠ „Sreten Lazarević“  Prilike, , drugo nagrada pripala je Milici Savić iz OŠ „Vučić Veličković“  Međurečje, dok treća nagrada ide u ruke Sofiji Borović učenici OŠ „ Milinko Kušić“ Ivanjica.

IL-pupoljci6 Nagrađene najlepše dečije pesme u zborniku Pupoljci (VIDEO)

IL-pupoljci5 Nagrađene najlepše dečije pesme u zborniku Pupoljci (VIDEO)

Prispele radove pregledao je selektor Konkursa,  profesor srpkog jezika i književnosti, Uroš Ćurčić. Pored nagrađenih odabrao je još 55 pesama koje su objavljene u zborniku „Pupoljci“ i istakao je da su radovi pristigli na ovogodišnji konkurs dosta kvalitetniji u odnosu na prethodne godine.

IL-pupoljci3 Nagrađene najlepše dečije pesme u zborniku Pupoljci (VIDEO) IL-pupoljci2 Nagrađene najlepše dečije pesme u zborniku Pupoljci (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *