Uređuje se kupalište iznad ivanjičkog “Napera” (VIDEO)

Nakon dužeg vremena Ivanjičani će po svoj prilici ove letnje sezone moći da se kupaju u Moravici. Lokalna samouprava investiraće u uređenje plaže kod Šljivaka gde će biti očišćeno rečno korito, postavljeni tušvi na već uređen deo obale i urađeno osvetljenje. Elektrodistribucija Srbije zameniće ustavu koja nije mogla da se spusti jer je  oštećena u poplavi 2019. godine.

Zbog bezbednosti kupanja neće biti na samoj brani, tačnije popularnom ivanjičkom kupalištu Naper, ali samo nekoliko metara iznad, Ivanjičani i turisti ovog leta moći će da uživaju i kupaju se u reci Moravici.

IL-sljivak-kupaliste Uređuje se kupalište iznad ivanjičkog "Napera" (VIDEO)

You may also like...

4 Responses

  1. Ivanjička Građanska Inicijativa - IGI kaže:

    IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa
    Ovom porukom izražavamo zahvalnost Javnoj Lokalnoj Upravišto što su otklonoli onu bruku i sramotu na koju su građani i turisti više puta ukazuvali i prigovarali.
    1 – Hala na seči trulog bagrma na naperu koji je mogao pri padu nekoga da usmiri.
    2 – Hvala na vraćanju onih izlomljenih klupa koje ste vratili na mesto gde su bile iako, da je neko bio pametan, su moglo da se odvije par šrafova kojima su klupe zašafljene za plošnik i da ih dvojica radnika komunalnog ručno prenesu par metara. Jednostavno jel, ali nema stručnjaka.
    3 – Hvala na uklanjanju onog bora koji je pre pola godine pao kod spomenika revolucije.

    * Ali evo nove primedbe i nelagode ;
    Jutros dve turistkinje neoprezno sedoše na jerdnu od kolpa na naperu onde ispod lipe. Sedele gospođe razgovarale pa ustaše da šetaju. Jedna od gospoša reče drugoj u belim pantalonama da joj je uprljana stražnjica od blata, jer je sela na blatnjavu klupu.
    Uprljana gospođa poče da psuje u kudi nekulturu i primitivizam onih koji su sedeli pre nje. Ti prethodn, zna se ko su, sedeli su na naslonu klupe a blatnjave patike si obrisali na sedištu klupe.
    Zaiste je nekulturno.
    Znamo da i ovo nećete objaviti ali dobro, nama nije cilj da se reklamiramo. nama je cilj da zaživi građanska inicijativa jer mi građanji plaćamo porez i imamo pravo da zahtevamo da živimo u koliko toliko normalnoj sredini.
    Sve se može kad narod zatraži

  2. Kiki kaže:

    Ujedno.ke I dogovoreno ko ce da zakupi plazu da otvori kafic na istoj…

  3. Sale kaže:

    A malo iznad kupališta…cevi od kanalizacije koja se izliva u reku…

  4. Samo da se zna da znamo sve kaže:

    Koje crno kupanje?
    Iz Crnjeva utiči fekalije u kanalizacione cevi iz septičkih jama domaćinstava koje stvaraju odvratan smrad i veliku koncentraciju fekalija koje se ulivaju u reku. Pre neki dan je dolazila jedna ekološka ekspertska gripa i uzimala izorke vode iz korita. Rezultati su objavljeni . Savet je da se ne preporučuje kupanje u ovom toku reke.
    Brana centrala su promašene investicije. Građani zahtevaju javno obraćanje odgovornih i da se iznese istina o ovom neviđenom javašluku.
    Ovaj zahtev zakonski obavezuje lokalnu samoupravu da narodu kaže istinu o svemu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *