“Uskršnja bajka” 19.aprila u Domu kulture u Ivanjici

U utorak 19.aprila od 17 časova, u Domu kulture u Ivanjici, biće odigrana dečja predstava “Uskršnja bajka”.

Dan uoči Uskrsa baka-Ljubica je odlučila da deci ispriča Uskršnju bajku. Nekada davno, u jednom dalekom kraljevstu, iza sedam gora i sedam mora, živeo je jedan dobri zeka koji je mnoga dobra dela činio, pa je tako od jednog starog vilenjaka, kome je pomogao, dobio čarobno Zlatno jaje.

To je bilo čarobno jaje zbog koga je Zeka, samo jednog dana u godini, na Uskrs, mogao da stvori hiljade i hiljade šarenih jaja i da ih podeli dobroj deci. Od tada Uskršnji zeka na ovo jutro donosi šarena jaja i poklone deci.

Dok Zeka deli jaja Vila Maja i Vilenjak Mića čuvaju Zlatno jaje i brinu se da ga neko ne ukrade. Problem nastaje kada sebični Gusar Mrka Kapa i njegov sluga Levo Smetalo ukradu Zlatno jaje samo za sebe.

Počinje velika potraga za Zlatnim jajetom, a posle mnogo prepreka, i komičnih situacija, Maja i Mića, uz pomoć dece, uspevaju da vrate Zlatno jaje Uskršnjem Zeki, koji će stići na vreme da podeli jaja i poklone deci, na opšte zadovoljstvo i radost celog kraljevstva.
Predstava traje oko 45 minuta, a namenjena je najmlađoj publici uzrasta od 2. do 12. godine, sa zanimljivom scenografijom, živopisnim kostimima i originalnom muzikom.
Predstava je interaktivnog karaktera, na čemu posebno insistiramo tokom izvođenja komada.

Cena ulaznice: 200 dinara.

IL-Uskrsnja-bajka- "Uskršnja bajka" 19.aprila u Domu kulture u Ivanjici

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *