”Ivanjica TRAIL 2022” – Preko 200 takmičara iz čitave Srbije pokorilo Goliju, Javor i Mučanj (VIDEO)

Najmasovnija planinska trka u Srbiji  ’’Ivanjica TRAIL 2022’’ okupila je preko dvesta takmičara i rekreativaca koji su krenuli u pohod na tri najlepše planine, Goliju, Javor i Mučanj. Startovali su sa najvišeg vrha Golije, Jankovog kamena, a po završetku prvog dana trke odmor i druženje organizovano je u OŠ ’’Svetozar Marković’’ u Kovilju.

Ovo najmasovnije sportsko takmičenje koje je obuhvatilo ruralni i ujedno prirodom najbogatiji deo ivanjičke opštine, od velikog je značaja za sportsko turističku promociju Ivanjice pa je lokalna samouprava pružila svu neophodnu podršku kako bi se takmičenje održalo na veoma visokom nivou.

IL-Dron-trail-IC-naslovna- ''Ivanjica TRAIL 2022'' - Preko 200 takmičara iz čitave Srbije pokorilo Goliju, Javor i Mučanj (VIDEO)

Najduža trka od 66 kilometara trajala je dva dana trčalo se u etapama i u njoj su učestvovali najspremniji. Takmičari su imali priliku i da se oprobaju i na kraćim stazama, od 32 i 34 kilometra.

IL-Ivanjica-trail-2 ''Ivanjica TRAIL 2022'' - Preko 200 takmičara iz čitave Srbije pokorilo Goliju, Javor i Mučanj (VIDEO)

Svest o očuvanju životne sredine i briga o ličnom zdravlju osnovni su motivi ove trke. Neizostavno pri organizaciji masovnih sportskih takmičenja u predivnoj prirodi je i druženje pa su u smiraj prvog dana trke učesnici maksimalno uživali razmenjujući utiske o kraju koju su danas, neki, po prvi put upoznali.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *