Obaveštenje Opštinskog štaba za vanredne situacije

Na osnovu člana 29. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama ( „Sl. glasnik Republike Srbije“ br. 87/18), Uredbe o jedinicama civilne zaštite, nameni, zadacima, mobilizaciji i načinu upotrebe („Sl. glasnik RS“ 84/2020), Opštinsko veće opštine Ivanjica, donelo je Odluku o obrazovanju jedinica civilne zaštite opšte namene opštine Ivanjica i Odluku o obrazovanju specijalizovane jedinice civilne zaštite za uzbunjivanje opštine Ivanjice.

IL-logo-opstina-ivanjica Obaveštenje Opštinskog štaba za vanredne situacije

Jedinice civilne zaštite opšte namene, namenjene su za učestvovanje u gašenju požara na otvorenom i šumskih požara, za izgradnju i ojačavanje zaštitnih nasipa u odbrani od poplava i crpljenju vode, za raščišćavanje ruševina, za preduzimanje aktivnosti pri evakuaciji i zbrinjavanju, pomoći u asanaciji terena, dekontaminaciji ljudi, životinja, sredstava i objekata, učešću kao pomoć u akcijama zaštite i spasavanja širih razmera sa specijalizovanim jedinicama civilne zaštite, jedinicama Vojske Srbije, Policije i drugim strukturama zaštite i spasavanja i obavljanja drugih aktivnosti po proceni Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Obaveštavaju se građani (oba pola), koji žele da budu pripadnici ovih jedinica, da se mogu prijaviti u kancelariju Opštinske uprave opštine Ivanjica broj 4 u ulici Vukadina Stojanovića br.6 u vremenu od 07.oo. do 15.oo. časova.
Sve informacije u vezi obrazovanja jedinica civilne zaštite mogu se dobiti na telefone 0800-11 20 31 i 064-64 73 621

 

KOMANDANT
Opštinskog štaba
za vanredne situacije

Momčilo Mitrović

You may also like...

1 Response

 1. Komšija kaže:

  Na slutite zlo, nego bolje pokupite stotine onih plastičnih flaša na kiseloj u Ratkovcu kraj Marine reke.
  One žerdinjere koje su postavljene bog zna kad, nikad nisu očišćene. Klupe pod strehom razvaljene drveće polomnjeno haos.
  Prekjuče navratili neki turisti čekeju da krene voda pa pitaju one meštane – što ovo đubre neko ne očisti a onaj komšija im kaže, da tu više niko ne dolazi godinama a da su ljudi nekad u koloni čekali da natoče te lekovite vode.
  Jedino još visi ona tabla na ulazu, na kojojoj piše – OVO JE IZVOR ZDRAVLJA
  Kad ovo vidi čovek obuzme ga neka tuga za onim prošlim vrenebima kad se znao red, rad i dužnost.
  Nikada se to više vratiti neće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *