Državni sekretar obilazi na Goliji oko 4000 ugroženih grla stoke

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Željko Radošević, upravo je stigao na Goliju gde će sa čelnicima ivanjičke opštine obići devet sela u kojima je ugroženo 4.000 grla stoke kojoj ponastaje hrane.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, rekao je da je od nadležnih institucija zatražena pomoć oko 200 tona stočne hrane, koja bi podmirila potrebe životinja u selima Brusnik, Ostatija, Srednja reka, Pridvorica, Devići, Kušići, Brezova, Močioci, Osonica…

  • IL-Momcilo-Mitrovic Državni sekretar obilazi na Goliji oko 4000 ugroženih grla stoke

    Momčilo Mitrović

    Zbog niskih temperatura , snega i smetova nismo u mogućnosti da pročistimo sve nekategorisane i lokalne puteve do mesnih zajednica gde živi najveći broj stanovništa koje se bavi stočarstvom. Zbog nepovoljne vremenske situacije trenutno je ugrožena polovina stočnog fonda u našoj opštini. Pomoć u najnužnijim količinama koncentrovane stočne hrane zaista bi mnogo značila.-rekao je Mitrović.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Željko Radošević, rekao da će pomoć uskoro stići.

  • IL-drzavni-sekretar-zeljko-radosevic Državni sekretar obilazi na Goliji oko 4000 ugroženih grla stoke

    Željko Radošević

    Vlada Republike Srbije, osim prioriteta očuvanja ljudskih života, mora dati maksimalan doprinos očuvanju naših  matičnih stada. S’ obzirom da je od strane lokalne samouprave upućen apel da resorno Ministrstvo preduzme odgovarajuće korake kako bi obezbedilo dovoljne količne  stočne hrane za ugroženo područje, došli smo da obiđemo teren i sagledamo situaciju. Naše ministarstvo već je preduzelo sve korake kako bi hrana u što kraćem roku stigla do ugroženih područja.Količine će biti u skladu sa upućenim zahtevima.-kaže Radošević.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *