Ivanjica: Posao za 10 mladih CNC operatera u Matisu uz plaćenu obuku

U okviru projekta „Model za unapređenje kompetencija nezaposlene omladine u cilju ublažavanja negativnih posledica migracija“ koji realizuje lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica u saradnji sa Međunarodnom ogranizacijom za migracije (IOM) i UNDP u Srbiji, finansira Švajcarska vlada – Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a sufinansira opština Ivanjica održan je uvodni sastanak povodom početka „Obuke za CNC operatere“ 21.10.2021. godine  u prostorijama kompanije „MATIS“.

IL-Mladi-operateri-KZN-300x142 Ivanjica: Posao za 10 mladih CNC operatera u Matisu uz plaćenu obuku

Obuka se realizuje u saradnji sa Akademijom „Oxford“ i kompanijom „MATIS“ iz Ivanjice, koja je i partner na pomenutom projektu. Nakon završene obuke ukupno 10 mladih polaznika dobiće priznati sertifikat od strane licencirane Akademije, kao i posao na poziciji CNC operatera u kompaniji „MATIS“ koja je mladima izašla u susret na još jedan način tako što će im svaki dan obuke i vreme provedeno u kompaniji na obuci biti plaćeno.

IL-Mladi-operateri-Matis-300x142 Ivanjica: Posao za 10 mladih CNC operatera u Matisu uz plaćenu obuku

U narednom periodu biće realizovana obuka koja se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela, nakon čega će mladi obučeni CNC operateri krenuti sa radom. Kompanija „MATIS“ planira širenje svojih pogodna i nabavku većeg broja CNC mašina tako da će potreba za ovim kadrom u narednom priodu biti u porastu.

Mladi su iskazali veliko interesovanje, ali je program trenutno mogao da podrži najviše 10 učesnika. Iz pomenutih razloga u narednoj godini biće realizovan novi krug obuka za CNC operatere o čemu će mladi i javnost biti blagovremeno obavešteni.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *