Krenuo drugi krug isplata državne pomoći

Kreću nove “letnje” isplate državne pomoći. Već danas ležu pare svim ugostiteljima i zaposlenima u turizmu koji će dobiti po 30.900 dinara, a potom slede i isplate penzionerima i ostalim punoletnim građanima.

Nakon zaposlenih u ugostiteljstvu i turizmu, koji su trpeli i najveće posledice korona krize, završava se sa isplatom podrške privrednicima koja je prethodno dogovorena sa državom. Tako na red dolaze isplate penzionerima i ostalim građanima za koje je predviđeno nekoliko tranša novčane pomoći u narednim mesecima.

Untitled-1 Krenuo drugi krug isplata državne pomoći

Penzioneri: 50+30+20+12 +170 evra

Kada govorimo o penzionerima, ono što je sigurno jeste da će svi oni, 1,7 miliona, moći da računaju na mnogo više od prvobitno obećanih 80 evra, a da će isplate ići i u ovoj i u narednoj godini. Oni će praktično moći da računaju na ukupno 5 povećanja.

Penzioneri do kraja godine tako treba da očekuju uplatu od 100 evra. Za ovaj novac oni neće morati da se prijavljuju što je i ranije bio slučaj. Od 20. do 22. septembra biće im isplaćemo po 50 evra pomoći.

Drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru.

Osim ove uplate u decembru, nova je informacija, i o pomoći penzionerima koja će ići početkom naredne godine. Njima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara (oko 170 evra).

Građani: 30 plus 20 evra

Prva uplata na koju ima pravo više od 6 miliona punoletnih stiže u novembru.

Tada stiže 30 evra pomoći i to je drugi deo pomoći koji je najavljen još početkom godine. Za ovaj iznos, prijava je bila u maju s obzirom na to da je reč o drugom delu podrške koja je ukupno iznosila 60 evra.

U decembru, za sve punoletne, sledi i nova podrška od 20 evra. Detalji za ovu isplatu, uslove i način prijave, biće naknadno saopšteni.

Kalendar isplata

  • 16. avgust: Isplata drugog punog minimalca za ugostitelje i zaposlene u turizmu (30.900 dinara)
  • Od 20. do 22. septembra: 50 evra pomoći penzionerima
  • Sredina novembra: Drugih 30 evra pomoći punoletnim građanima, uključujući i penzionere
  • Decembar: Poslednjih 20 evra svim građanima, uključujući i penzionere
  • Januar 2022. Linearni rast penzija od pet odsto
  • Januar 2022. Povećanje plata u javnom sektoru
  • Kraj februara/početak marta 2022. 20.000 dinara penzionerima

izvor: Blic

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *