JKP Ivanjica: Racionalno koristite vodu ili nam slede višečasovne restrikcije

Usled visokih temperatura povećan je obim neracionalne potrošnje vode za piće. Rezervoari su na minimumu pa, ukoliko se ne smanji potrošnja, u narednim danima može doći do restrikcije vode za piće, kažu iz JKP ‘’Ivanjica’’.

-Ukoliko se nastavi sa neracionalnom potrošnjom vode bićemo primorani da uvedemo višečasovne restrikcije, a to nije nikome u interesu. Nadamo se da će preovladati razum i da ćemo savesnim i odgovornim ponašanjem doprineti normalnom vodosnabdevanju Ivanjice.-rekao je direktor JKP ‘’Ivanjica’’, Aleksandar Mitrović.

Mole se građani opštine Ivanjica da zbog nepovoljnih vremenskih uslova i niskog vodostaja, vodu isključivo koriste za piće, sanitarne potrebe i kuvanje. Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.

Nesavesnim građanima koji neracionalno troše vodu prete kazne.

IL-restrikcija-vode- JKP Ivanjica: Racionalno koristite vodu ili nam slede višečasovne restrikcije

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *