Arilje jedina opština u Srbiji koja je upozorila stanovništvo na visoke temperature uz kompletno uputstvo kako da se ponašaju

Na osnovu upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda na veoma visoke temperature (od 36 do 40 stepeni celzijusa), u periodu od 22. do 25. juna, opštinski Štab za vanredne situacije Arilje upozorio je stanovništvo da se paze.

– U vremenu od 10 do 16 časova izbegavati boravak na otvorenom, naročito deca i stara lica.

– Ukoliko morate da boravite na otvorenom, neophodno je unositi dovoljne količine vode.

– Rizične grupe stanovnika treba da obrate pažnju na ishranu.

– Tokom boravka na otvorenom koristiti odeću svetlijih boja, od prirodnih materijala, sa obaveznom zaštitom glave

– Hronični bolesnici, po savetu ovog lekara, treba da koriste redovnu propisanu terapiju.

– Provetravanje stambenih objekata vršiti u ranim jutarnjim i noćnim časovima.

– Zbog niskog vodostaja reke Rzava upozoravaju se građani na namensko trošenje vode za piće, kako bismo izbegli planirano restriktivno snabdevanje.

– Upozoravaju se građani da ne vrše spaljivanje biljnih i drugih vrsta otpada kako bi se izbegla opasnost od nastanka i širenja požara.

IL-arilje2 Arilje jedina opština u Srbiji koja je upozorila stanovništvo na visoke temperature uz kompletno uputstvo kako da se ponašaju

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je jutros rano upozorenje na veoma visoke temperature u Srbiji, a iz njega se vidi da nam osveženje stiže tek u subotu, ali koje će biti kratkog daha. Ističe se da će u četvrtak ponegde biti i do 40 stepeni.

– Do petka, 25. juna 2021. godine, na području Srbije veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 35 do 38 stepeni, a u četvrtak lokalno i do 40. Od subote do ponedeljka, od 26. do 28. juna osveženje za 5 do 8 stepeni, a zatim ponovo veoma toplo – navodi se u upozorenju koje je postavljeno jutros u 4. 45 sati.

InfoLIGA / (Telegraf.rs)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *