Nepropisno parkirani automobili u gradskom parku izazivaju ogromno nezadovoljstvo građana

Sve češće u našu redakciju stižu slike nepropisno parkiranih automobila u gradskom parku što izaziva ogromno nezadovoljstvo građana, posebno majki sa malom decom koje ne mogu bezbedno da se kreću stazom predviđenom za šetnju.

U više navrata redakcija Info Lige apelovala je na vozače da ne parkiraju automobile na zelenim površinama i igralištu koje je predviđeno za mališane ali, nažalost, jedini povratni efekat je bio da novinari koji su o tome pisali doživljavaju neprijatne scene i verbalne napade bahatih vozača čiji su automobili uslikani.

Danas je u našu redakciju stigla fotografija koju nam je dostavila jedna majka jer je kako navodi morala da traži pomoć da bi kolicima prošla stazom za šetnju.

-Nije ovo prvi put, gotovo svakog vikenda ovde je parkiralište. Prošli put sam molila gospodina da mi prenese kolica jer nisam mogla da prođem sa detetom u njima. Ja ne znam ko je za šta nadležan, ali ovo više nema smisla. Jedino mesto gde možemo da izvedemo decu, i na kraju predviđeno je za to, pretvorilo se u  parking. – kaže naša sugrađanka.

IL-Parking-Park-Ivanjica Nepropisno parkirani automobili u gradskom parku izazivaju ogromno nezadovoljstvo građana

U lokalnoj samoupravi kažu da će preduzeti sve mere i tražiti od nadležnih institicija da oštro kazne  sve koji se nepropisno parkiraju na površinama koje pripadaju opštini.

Međutim deo parka gde se igraju mališani kao i površina ispod hotela Park je u vlasništvu ovog turističko ugostiteljskog objekta pa lokalna samouprava tu nema nadležnost.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *