Ivanjičko veće razmatralo završni račun budžeta i subvencije za poljoprivredu (VIDEO)

Opštinsko veće Ivanjica razmatralo je završni račun budžeta za 2020. godinu koji je pokazao, da je zbog korone, došlo do odlaganja mnogih projekata pa su planirana preneta sredstva od 64 miliona dinara uvećana na 103 miliona.

Sedamdeset odsto prihoda u budžet opštine Ivanjica slilo se iz transfernih sredstava drugih nivoa vlasti, oko 400 miliona i od poreza na zarade, oko 240 milona. Najvećim delom novac je utrošen za revitalizaciju saobraćajne infrastrukture, 150 miliona i predškolsko obrazovanje, oko 140 miliona. Jedan od većih izdataka kada govorimo o budžetu je 28 miliona dinara koji moraju biti uplaćeni po obavezi otplate kredita.

IL-budzet Ivanjičko veće razmatralo završni račun budžeta i subvencije za poljoprivredu (VIDEO)

Za mere podrške sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja budžetom je planiran iznos od 13 miliona dinara.

Zbog posledica prošlogodišnjih poplava programom podrške predviđena su i podsticajna sredstva za nabavku riblje mlađi i hrane za ribe.

Od ove godine zahtevi za subvencije odobravaće se na osnovu predračuna koji će biti priložen uz ostalu potrebnu dokumentaciju, kako bi se izbego kriterijum vremena podnošenja ponuda.

Današnje stavove veća, da bi postali validni, moraće da podržiti lokalni parlament koji zaseda 30. juna.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *