Bravo Novosađani! Nakon pisanja o mukama proizvođača ivanjičkog krompira usledio fenomenalan potez

Oko 13 tona ivanjičkog krompira prodato je Novosađanima danas na Novom naselju, u okviru akcije koju je organizovala Fondacija “Tate Novosađani”.

Naime nakon pisanja InfoLige o mukama proizvođača krompira iz Ivanjice koji ne mogu da prodaju svoju robu čak ni po nižoj ceni od prošlogodišnje, vest se ubrzo proširila društvenim mrežama a prvi su reagovali Novosađani.

Iz kamiona parkiranog na Bulevaru Slobodana Jovanovića u rekordnom roku rasprodat je ivanjički krompir, koji bi u suprotnom bio uništen.

IL-Ivanjicki-krompir- Bravo Novosađani! Nakon pisanja o mukama proizvođača ivanjičkog krompira usledio fenomenalan potez

Kako za 021.rs kaže Đura Ćurčić iz ove Fondacije “Tate Novosađani”, sve je počelo tako što su saznali da ivanjički proizvođači krompira zbog niske otkupne cene uništavaju svoj proizvod jer nemaju kome da ga prodaju.

“Veliki trgovinski lanci prodaju uvozni krompir po veoma niskoj ceni, pa neće da otkupe od domaćih proizvođača koji ga nude po takođe smešno niskoj ceni. To uništava domaćeg proizvođača koji u očaju mora da baci svoj proizvod“, rekao je Ćurčić.

Dodaje da je ta informacija na društvenim mrežama izazvala salvu komentara, a mnogi su iskazali interesovanje da otkupe deo tog krompira koji će u suprotnom biti bačen.

IL-krompir-ivanjica- Bravo Novosađani! Nakon pisanja o mukama proizvođača ivanjičkog krompira usledio fenomenalan potez

Kako bismo pomogli domaćim proizvođačima u teškim vremenima, kontaktirali smo ih i dogovorili se da dovezu jedan kamion od 13 tona u Novi Sad. Od ukupno 13 tona, jedna tona  krompira je otišla za Solidarnu kuhinju Crne kuće, za fejsbuk grupu ‘Obrok za podrodicu’ i jednu humanitarnu organizaciju iz Srbobrana, dok je preostali krompir u džakovima od po 10 kg prodat po ceni od 18 dinara po kilogramu svim ainteresovanima koji su nam se ranije javili“, naveo je Ćurčić za 021.rs.

Dodaje da ukoliko bude još zainteresovanih, planiraju da ubrzo ponove akciju.

You may also like...

1 Response

  1. Nebojša kaže:

    Gde da kupim ivanjički krompir u novom sadu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *