Edukacija mladih: Kako reagovati u vanrednim situacijama

U okviru realizacije projekta  DRR „Smanjenje rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti u lokalnim zajednicama“ , koji realizuje Crveni krst Ivanjica u saradnji sa OŠ ” Milinko Kušić” od  održan je kviz znanja za učenike trećeg razreda , koji učestvuju u ovom programu i koji su pohađali edukativne radionice iz ove oblasti. 

Cilj realizovanja kviza je provera stečenih znanja i veština  tokom prethodnog  radioničarskog rada koji je trajao tokom prvog  polugodišta.

Programom edukacije obuhvatio je  100 učenika  i do sada je imao  izuzetne rezultate. Deca  su naučila kako da se suoče sa različizim izazovima  – od požara u kući do zemljotresa, poplave ili vulkanske erupcije.

Program je napravio vezu sa realnim svetom, kroz multidisciplinarne lekcije decu uči šta da urade pre, tokom i nakon kritične situacije i kako da razviju veštine važne za 21. vek kao što su rešavanje problema, timski rad, kreativnost, liderstvo i komunikacija.

TEME KOJE SU SE REALIZOVALE TOKOM RADIONIČARSKOG RADA

 1. Integrisani sistem zaštite i spasavanja, uloga Crvenog krsta Srbije u ISZiS
 2. Opšta bezbednost
 3. Zaštita životne sredine i klimatske promene
 4. Poplave
 5. Opasnosti u domaćinstvu
 6. Požari
 7. Zemljotresi
 8. Klizišta i odroni
 9. Vulkani;
 10. Ekstremni meterološki uslovi na vodenim površinama.
 11. Bezbednost na vodi;
 12. Cunami, oluje, grad;
 13. Fizička aktivnost

Najuspešnije učenike iz svih odeljenja u aprilu čeka još jedan izazov – veliko takmičenje koje ćemo organizovati zajedno i  kojim ćemo simulirati pravu avanturu – timsko snalaženje u rešavanju različitih kritičnih situacija za koje smo se zajedno vežbali kroz igru i edukaciju.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *