I ovo se događa-Jedan pečat može je koštati života

Ivanjica – Nada Bojović (Senada Gaš) iz Bosne svila je toplo porodično gnezdo sa suprugom Radivojem u ivanjičkom selu Kovilje a nedugo zatim na svet je došla ćerka Marijana. Mislila je da njenoj sreći nema kraja, nažalost život joj je ubrzo pokazao onu suroviju stranu. Izgubila je supruga, teško se razbolela a zbog toga što ne poseduje srpsko državljanstvo sada ne može da se leči.

-Sve smo pokušali ali nema rešenja. Ona je u teškom stanju, trpi ogromne bolove, ovde su nam lekari izašli u susret koliko je to bilo moguće, ali nije dovoljno. Jedina nada za nju je VMA. Međutim uput koji smo dobili niko ne može da overi jer Nada nema naše državljanstvo. Da bi ušla u sam proces dobijanja istog mora da putuje u Bosnu po papire, da podnese zahtev, čeka na rešenje, a ona nema snage i vremena za to. Zakovana je za bolesničku postelju i broji dane, a eto, jedno parče papira koštaće je života.-priča Miloš Bojović iz Kovilja koji danima ‘’obija’’ vrata svi nadležnih institucija pokušavajući da pomogne ovoj nesrećnoj ženi.

Nada je trenutno u čačanskoj bolnici, do kada ni to se ne zna. Finansija za njeno lečenje bez pomoći države nema. O trinaestogodišnjoj ćerki Marijani trenutno brine Miloš.

-Uzeo sam je  kod sebe, šta ću, ne mogu dete ostaviti samo. Ali ne mogu ni Nadu ostaviti da umire zato što nema državljanstvo. Gde god sam pokucao, kažu nisu nadležni. Ja nemam drugog načina nego javno da pozovem te što su nadležni da ne dozvole da se jadan život prerano ugasi, zbog papira i pečata.-kaže Miloš.

Maloj Marijani je potrebna majka koja se trenutno bori za život. Da bi dobila bar ravnopravne uslove u najtežoj životnoj borbi potreban joj je samo jedan pečat.

-Iz lokalne samouprave su pokušali da pomognu, zvali smo, pitali, molili, ali to je na višem nivou i jedino uz pomoć države možemo nešto postići. Ali se bojim da naš vapaj trenutno ne čuju.-priča razočarano Miloš Bojović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *