Redovna godišnja skupština Društva pčelara iz Ivanjice (VIDEO)

Ivanjičko Društvo pčelara održalo je u Plavoj sali Doma kulture, redovnu godišnju skupštinu na kojoj su sagledani rezultati rada udruženja tokom predhodne godine i usvojen finansijski izveštaj za 2020. godinu.

Mirko Pantović, predsednik ovog udruženja istrakao je da je godina iza nas zbog aktuelne epidemiološke situacije bila teška i za pčelare. Medjutim, uz dobru saradnju i razumevanje od strane lokalne samouprave i ona je prebrođena u nadi da će svim pčelatima 2021. doneti mnogo bolje uslove.

Rad Društva pčelara ocenjen je kao veoma uspešan ali su se svi složili da treba učlaniti što više proizvođača jer je mnogo lakše ostvariti pravo na subvencije i siguran izlazak na tržište pod okriljem udruženja.

Dosta polemike bilo je i oko pčelara koji se udruženju priključe kada im medvedi razore košnice  kako bi naplatili štetu a nakon toga više ne učustvuju u radu niti plaćaju članarinu. Generalno je dogovoreno da se u skladu sa zakonom mora naći rešenje i za ovakve slučajeve.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, pozdravio je pčelare, zahvalio im se na humanitarnim akcijama koje su organizovali u vreme pandemije i pozvao ih na nastavak saradnje. On je naznačio da je važno da složno, zajednički nastupaju u cilju sopstevnih interesa a lokalna samouprava će biti tu za svaki vid pomoći.

Brojnost pčela značajno doprinosi svim granama poljoprivrede, ali i čitavoj društvenoj zajednici. U tom smeru Društvo pčelara nastaviće svoj dalji rad stavljajući akcenat i na stalnu edukaciju članova.IL-Skupstina-pcelara-Ivanjica- Redovna godišnja skupština Društva pčelara iz Ivanjice (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *