18. Festival srpske izvorne pesme u Prilikama “Preobraženje 2021”

Poštovani čuvari narodnog blaga, 18. Festival srpske izvorne pesme održaće se u Prilikama 17.avgusta, sa ciljem očuvanja tradicije, izvornog narodnog stvaralaštva i kulturološkog identita Srbije.
Festival je takmičarskog karaktera i pevačke grupe nadmetaće se za prvo, drugo i treće mesto u konkurenciji muških i konkurenciji ženskih grupa, pored toga žiri proglašava i najbolje soliste u kategoriji muških i ženskih grupa.

IL-festivalprilike 18. Festival srpske izvorne pesme u Prilikama "Preobraženje 2021"
Prijem grupa od 10-12 časova u OŠ „Sreten Lazarević“ u Prilikama, zatim sledi izvlačenje rednih brojeva po kojima će grupe nastupati, dizanje zastave uz himnu “Šta to radiš Maro“, zajedničko kolo, svečani defile, zajednički ručak i početak programa u 15 časova.

IL-festival-izvorne-pesme-prilike-defile 18. Festival srpske izvorne pesme u Prilikama "Preobraženje 2021"
Posle 12 časova, u prostorijama škole, etnomuzikolozi će održati predavanje o izvornom narodnom pevanju, učesnicima festivala.
U revijalnom delu nastupiće estradna zvezda Radiša Urošević i trubački orkestar Željka Stefanovića i Aleksandra Petronijevića.

IL-festival-izvorne-pesme-prilike 18. Festival srpske izvorne pesme u Prilikama "Preobraženje 2021"
Organizatori festivala su: Dom kulture Ivanjica, Mesna zajednice Prilike, OŠ “Sreten Lazarević”, KUD „Prilički Kiseljak“, Turistička organizacija Ivanjica i Udruženje izvornih pevačkih grupa“ Stari Vlah“. Pokrovitelji manifestacije: Opština Ivanjica i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.
U sredu 18.avgusta održaće se festival dečijeg folklora a 19 avgusta tradicionalni narodni sabor.

Dobrodošli u Prilike !

 

Dom Kulture Ivanjica

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *