Damljanović: Ukrali su mi festival, satanizovali moj radio i porodicu (VIDEO)

Poznati estradni umetnik iz Ivanjice Stevo Damljanović obratio se javnosti  na zvaničnoj konferenciji za novinare jer, kako je istakao , želi da upozna javnost sa problemom Festivala srpske izvorne pesme, koji se u Prilikama održava već 16 godina, a za koji tvrdi da je njegova intelektualna svojina i da mu je ukraden.

Od tog trenutka počinje njegova pravna borba sa lokalnom samoupravom, mesnom zajednicom Prilike, Osnovnom školom „Sreten Lazarević“, Turističkom organizacijom, Domom kulture i Kulturno-umetničkim društvom „Prilički kiseljak“, koja ni dan danas nije dobila svoj epilog.

 1. godine Apelacioni sud ukinuo je odluku Višeg suda u Užicu, da bi u ponovnom postupku isti sud odbio tužbeni zahtev tužioca kao neosnovan.
 2. Damljanović je, nakon toga, izjavio žalbu Apelacionom sudu u Kragujevcu, koji je potvrdio odluku Višeg užičkog suda. U januaru 2017. godine tužilac je uložio reviziju Vrhovnom kasacionom sudu preko Višeg suda u Užicu, čija se odluka i dalje čeka.

Ipak, Damljanović je poziv da snima ovogodišnji prilički festival protumačio kao provokaciju sadašnjih organizatora.

stevo-festival-1 Damljanović: Ukrali su mi festival, satanizovali moj radio i porodicu (VIDEO)

You may also like...

3 Responses

 1. Jovan kaže:

  Prilike ..ko ih samo izmisli! Otvorili haubu da sveti duh udje što dublje u motor!!

 2. Centar grada kaže:

  Sto posla Bozovicu poziv coveka.

 3. Botaničar kaže:

  Pa dobro zašto se diskriminiše takav umetnik? Garo je legenda ovoig grada. Ali šta ćemo takva je sudbina svih nadarenih ljudi.I posle njega živeće njegova neprolazna dela! Narod sve pamti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *