Ivanjica: Metar drva do 55 eura, biće i skuplji jer nema ko da radi (VIDEO)

Pripreme za grejnu sezonu u punom su jeku. Potražnja za drvima je velika a ni cena od 55 evra po metru nije uslovila zalihe ove vrste ogreva. Naprotiv čak  je i u Ivanjici koja obiluje šumama  teško  doći do kvalitetnog bukovog ili cerovog drveta. Osnovni problem je radna snaga jer ovaj težak i zahtevan fizički posao retko ko može i želi da radi.

Kupci smatraju da je cena drva previsoka a sa druge strane oni koji su ostali da žive u ruralnim područjima kažu da je život na selu težak, naročito ako vas zadesi godina kao ova. Suša je prepolovila rod krompira, nema pašnjaka za stoku, žito preskupo, pa će dobra cena maline samo pokriti ostale gubitke.

Ljudi kažu da država sada mnogo više ulaže u poljoprivredu i srpskog seljaka, ali je problem što se sa subvencijama kasni, bar dve decenije. Omladina se iz sela spustila u grad i teško da će se vratiti na svoja ognjišta iako ona, još uvek  imaju mnogo toga da ponude.

IL-drva-katici- Ivanjica: Metar drva do 55 eura, biće i skuplji jer nema ko da radi (VIDEO)

You may also like...

1 Response

  1. vuk kaže:

    Znaci dok istruzem,iscepam ,slozim 60e plus sto si ,prljav dok lozis. Onda za iste pare prelazim na struju, samo pritisnem dugme i milina bozija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *