Ivanjički srednjoškolci online, sedmaci i osmaci na kombinovanoj nastavi

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije učenici srednjih škola od ponedeljka preći će na trećo model organizacije obrazovno vaspitnog rada , tačnije nastava će se vršiti online. Drugi model , kombinovana nastava po grupama primenjivaće se u sedmom i osmom razredu osnovnih škola, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Imajući u vidu dominantnu transmisiju delta varijante SARS – CoV-2,koja može uzrokovati obolevanje od COVID – 19 i kod osoba koje su prethodno preležale ovu bolest i kod vakcinisanih osoba , Tim je doneo odluku o nepohodnosti upotrebe zaštitnih maski za sve zaposlene , uključujući i osobe koje su potpuno vakcinisane i one koje su preležale COVID – 19.

IL-tehnicka-skola Ivanjički srednjoškolci online, sedmaci i osmaci na kombinovanoj nastavi

Tim preporučuje upotrebu zaštinih maski  za sve učenike tokom celokupnog brovaka u školi. Izuzetno, kakda učeniki iz zdravstvenih razloga ne može da nosi masku, a koji je potvrđen stručnim mišljenjem lekara specijaliste, potrebno je organizovati rad tako da učenik boravi u prostoru gde je moguće obezbediti veću fizičku distancu u odnosu na druge i pojačati primenu svih mera zaštite.

Odluka o ovakvom modelu nastave doneta je na osnovu procene epidemiološke situacije koju je izvršio Institu za javno zdravlje Srbije „ dr Milan Jovanović Batut“, rukovodeći se indikatorima koje su pripremili teritorijalno nadležni instituti i zavodi za javno zdravlje.

Sledeći sastanak Tima za praćenje i koordinisanje primene preventvnih mera u radu škola biće održan 16.9.2021.godine kada će se ponovo sagledati epidemiološka situacija radi donošenja potrebnih mera za suzbijanje širenja epidemije SARS-Cov-2.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *