Vučić: Do kraja godine planirano potpisivanje ugovra za auto-put Požega Bolajre

Nakon što je prisustvovao sednici Vlade, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je nove projekte u Srbiji.

Prema njegovim rečima, mnogo toga biće započeto do kraja godine a planirano je i potpisivanje ugovora za auto-put Požega Boljare. Ovaj projekat biće od ogromnog značaja za razvoj privrede, turizma ali i sporta u opštini Požega.

-Mislim da može da nam se dogodi da radimo u jednom trenutku čak sedam auto-puteva ili brzih saobraćajnica. Nadam se da do kraja godine možemo da potpišemo ugovor za Požega – Boljare, što će biti fantastična vest za ljude u Novom Pazaru, Dugoj Poljani Ivanjici i Arilju, da otvorimo radove na fruškogorskom koridoru, da možda krajem godine ili početkom sledeće krenemo sa radom delimično auto-put, delimično brza saobraćajnica do Požarevca, a od Požarevca preko Velikog gradišta do Golupca i Milanovca i još da dodamo i dva auto-puta koja su nam važna.- kazao je Vučić.

IL-autoput-preljina-pozega-vucic1 Vučić: Do kraja godine planirano potpisivanje ugovra za auto-put Požega Bolajre

-Ne zaboravite da sada radimo brzu saobraćajnicu Valjevo – Slovac, odnosno Nepričava – Lajkovac – Valjevo i to su vam Zrenjanin – Beograd i to je ‘Karađorđe’ – dakle, Lazarevac – Aranđelovac, Mladenovac – Aranđelovac, zatim Aranđelovac – Rača – Despotovac – Bor. To su neverovatne stvari imajući u vidu da radimo trenutno Kuzmin – Rača, da radimo Moravski koridor od Čačka preko Kruševca do Pojata, da radimo Čačak – Požega i Ruma – Šabac, nastavljamo sa brzom magistralom prema Loznici.- naveo je predsednik Srbije.

-Kada pogledate, to su neverovatne stvari: kada bude završena pruga do kraja godine u januaru, februaru verujem da ćemo moći da se vozimo vozom za 27-28 minuta Beograd novi Sad. Sad kupujemo lepe vozove, imamo španske, kineske, švajcarske tri garniture vozova.- dodao je Vučić.

-Idemo sad 9. na potpisivanje ugovora, imamo razgovor sa Si Đinpingom, idemo i sa Kinezima i sa Evropljanima, sa KVF-om, imamo potpisivanje ugovora za oko 90 lokalnih samouprava za izgradnju kanalizaciione mreže. To je drugačija Srbija, to je drugo lice Srbije, ne liči na onu u kojoj smo odrastali, potpuno nova Srbija.- kazao je Vučić.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *