Malim Jovanovićima sa Opaljenika sutra će osvanuti najradosniji dan (VIDEO)

Porodica Jovanović iz ivanjičkog sela Opaljenik zahvaljujući ljudima dobrog srca useliće se sutra u novu kuću.

Troje mališana,  Danijela (10), Davida (11), Miloš (14) i otac  Momčilo koji su, do sada, živeli u nehumanim uslovima, po prvi put osetiće toplinu doma.  Crkvena opština Brezova, u saradnji sa MZ Opaljenik i Udruženjem građana za naprednije selo, pre tri meseca  pokrenula je akciju pomoći porodici Jovanović  nakon čega se usključila lokalna samouprava i veliki broj humanih ljudi. Svi su pomogli, čak je i na adresu predsednika opštine Ivanjica stigao televizor od Milovana Nikolića iz Sombora, koji je danas uručen mališanima.

Uz novu kuću potpuno opremljenu belom tehnikom i nameštajem, lokalna samouprava je Jovanovićima kupila parcelu i sadnice malina kako bi mogli da ostvare osnovne prihode za život.

Ni u najlepšim snovima Jovanovići nisu mogli da zamisle ovaj dan koji će u njihove živote uneti tpliko radosti i topline.Il-jovanovici-sreca- Malim Jovanovićima sa Opaljenika sutra će osvanuti najradosniji dan (VIDEO)

Podsećamo ova sjajna deca odrastala su bez osnovnih uslova za život. Toliko tuge i bola, koje su mališani hrabro nosili na svojim nejakim plećima, nije odavno zabeleženo pod kapom nebeskom. Oni nisu imali  kupatilo, toplu vodu, pa čak ni dovoljno kreveta za spavanje. A u svoj toj muci preradno su ostali i bez majke.

Sutra će za njih osvanuti jedan nov, svetliji i topliji dan obojen bojama lepše budućnosti.

You may also like...

1 Response

  1. IVANJICA kaže:

    Prelepo. Svaka čast svima koji su učestvovali u ovom predivnom poduhvatu. Ima još humanih ljudi u ovom ludilu u kom živimo. Porodici neka je sa srećom u svom novom domu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *