HIT SNIMAK – Ivanjičanin na granici otkrio migrante u kamionu (VIDEO)

Ivanjički prevoznici gotovo svakodnevno se susreću sa  migrantima koji pokušavaju nelegalno da pređu granicu. Dok kamioni čekaju na graničnim prelazima kontrolu, migranti najčešće cepaju ciradu i ulaze u tovarni deo kamiona. Kako bi otišli korak bliže ka zemljama zapadne Evrope u kamione srpskih tabli najčešće ulaze u okolini Beograda i ispred graničnog prelaza Batrovci, kao i na Horgošu, gde se vozač kamiona iz Ivanjice Nikola Tadić pre nekoliko dana susreo sa par njih.

„Odmarao sam se ispred granice Horgoš celu noć. Kada sam se probudio obišao sam kamion iz opreza, jer se mnoge moje kolege svakodnevno susreću sa migrantima koji ulaze u tovarni prostor, a kazne su ogromne. Primetio sam da mi je oštećena carinska sajla i znao sam da su tu negde. To su bili mladići od tridesetak godina, znali su srpski, i pitanje je koji im je ovo put uopšte da pokušavaju na ovaj način da pređu granicu“- rekao je Tadić.

Kazne za nelegalni prelezak migranata preko granice prevoznike košta od 2500 do 5000 evra, dok su kazne u okolnim zemljama veće. U Hrvatskoj se plaća i carinski prekršaj, koji košta 5000 evra, i odnosi se na oštećenje sajle i plombe, koje nije prijavljeno.IL-kamionrotacijapolicija222 HIT SNIMAK - Ivanjičanin na granici otkrio migrante u kamionu (VIDEO)

Mnoge firme iz Ivanjice poput „NN Borović“ i „Karapandžić“, platile su kaznu od 5 000 evra, a „najskuplji“ slučaj je jedne prevozničke firme iz Ivanjice koja je pre četiri godine morala da plati kaznu od čak 25 hiljada funti. Tada je devet migranata ušlo u kamion za Englesku koji  je čekao red za čekiranje karte za brod.

You may also like...

1 Response

  1. Petar kaže:

    Jesu firme platile kazne…ali su poslodavci sav taj novac odbijali vozacu koji je upravljao kamionom kada su pronadjeni megranti (na granici SRB-HR-Madjarska). Sto se tice slucaja od 25000£,to nije placeno. Uz nekoliko molbi kazna je svedena na skoro 4000£ i to je platio nesrećni vozač.” Toliko o ostecenim firmama”?!!!! Sramota koliko ljudi ne govore istinu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *