Hodočasnici iz čitave Srbije poklonili se grobu prepodobnog Tikomira u Ivanjici

Krajem avgusta u Ivanjicu su stigli hodočasnici koji već 14. godinu po blagoslovu blaženopočivšeg patrijarha Pavla, prave Vidovdanski krsni hod, idući kroz našu Svetu Srbiju, moleći se za rod Srbski, i sa sobom noseći čudotvorne ikone, Bogorodice Trojeručice, Mlekopitateljnice, Pešćanske, Pećke Krasnice, Bogorodice Čajničke i Sv. Save i Simenona Mirotočivog, kao i porodice Romanovih Carskih mučenika – bratske Rusije i svog Pravoslavlja. Tom prilikom obišli su grob Tikomira Labudovića, Jurodivog Hrista radu, u narodu zvanog Tile Bogomoljac.

IL-Hodocasce-3 Hodočasnici iz čitave Srbije poklonili se grobu prepodobnog Tikomira u Ivanjici

Žitije o ovom čoveku Božijem je doživelo četiri izdanja. Glas o njemu na čijem grobu, i čijim molitvama postoje veća zabeležena isceljenja, obišlo je skoro čitavu vaseljenu, od amerike do Australije.

Na grobu su čitali akatist i molitve za upokojene, a usput su, vraćajući se sa groba sreli ljude domaćine, radnike, prolaznike kako ozarenih lica prilaze grobu Tila Bogomoljca da ga celivaju.

IL-hodocasce-2 Hodočasnici iz čitave Srbije poklonili se grobu prepodobnog Tikomira u Ivanjici

Pri tom su se dogovorili da svake godine kada budu prolazili kroz Ivanjicu idući na Sveto naše Kosovo i Metohiju, doći će na poklonjenje Grobu ovog bogougodnika, sa nadom da Gospod nikada neće zaboraviti naše Sveto Pravoslavlje.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *