Osvećenje vaskršnje vodice odlaže se za Petrovski post

Prateći saopštenja Svetog Arhijerejskog Sinoda naše Svete Crkve, kao i preduzete mere i preporuke Vlade i državnih organa naše države, usled uvođenja vanrednog stanja zbog širenja virusa korona, Eparhija žička preduzela je mere opreznosti u svakodnevnim dešavanjima, bogosluženjima, obredima i kontaktima sa stanovništvom. Arhijerejski namesnici dobijaće blagovremene savete za sveštenstvo i narod, uz mogućnost razjašnjavanja nedoumica sa kojima se susreću u trenutnim okolnostima.IL-crkva-ivanjica-2 Osvećenje vaskršnje vodice odlaže se za Petrovski post

U cilju prevazilaženja nastale opasnosti po opšte zdravlje ljudi i smanjenja mogućnosti prenošenja zaraze (virusa), odlučeno je da se između ostalog, zbog bliskih susreta i kontakata prilikom čina osvećenja vaskršnje vodice, po našim domovima, ovaj čin odloži do daljnjeg, dok ne prođe opasnost i rizik po zdravlje naroda. Ovaj čin bi se mogao obaviti u vreme Petrovskog posta. Ostala bogosluženja služićemo po ustaljenom rasporedu, u cilju osvećenja duša i tela naših kroz jedinstvo sa Gospodom.

Pozivamo sav naš narod da bude istrajan u molitvi Bogu u svojim domovima i hramovima, poštujući preporuke i mere naših crkvenih, nadležnih državnih i zdravstvenih organa. Umesto panike preporučujemo služenje bližnjima, posebno onima koji su zbog starosti najviše pogođeni novonastalom situacijom. Za to vreme prinosićemo usrdne molitve Gospodu za zdravlje i spasenje našeg naroda.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *