Republička inspekcija zatvorila većinu kafića u Ivanjici

Republička sanitarna inspekcija u saradnji sa prpadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova u Ivanjici, izvršila je sinoć kontrolu ugostiteljskih i trgovinskih objekata u ovoj varoši i sankcionisala rad svih koji se nisu pridržavli propisanih mera tokom vanredne situacije izazvane korona virusom.

Naime, kako je nezvanično saopšteno, i pored bezbroj apela upućenih od strane nadležnih institucija i lekara, većina nije poštovala mere donete od strane Vlade RS i opštinskog Kriznog štaba.Il-Zatvoreni-kafići- Republička inspekcija zatvorila većinu kafića u Ivanjici

Dok se epidemiološka situacija u Ivanjici ne stabilizuje inspekcije će intezivno vršiti kontrole i sankcionisati sve one koji krše pravilnik ponašanja u vanrednim okolnostima, saopšteno je od strane nadležnih institucija.

Podsećamo, Krizbi štab Ivanjica doneo je odluku da ugostiteljski objekti koji vrše uslugu u zatvorenom prostoru mogu raditi do 21 čas uz poštovanje fizičke distance i nošenje maske, dok na otvorenom u baštama, takođe uz poštovanje mera, mogu raditi do 23 časa.

Nošenje maske i držanje fizičke distance uz redovnu dezinfekciju obavezno je i u svim drugim objektima koji se bave uslužnom delatnošću.

 

You may also like...

7 Responses

  1. gojko kaže:

    Opet postavljam pitanje kako to da pivnica nije zatvorena, a oni rade sve na crno, narode gasite svetlo za sobom kada podjete iz Nusiceve varosi.

  2. gojko kaže:

    Kako to da pivnica ostade da ne bude zatvorena, molim odgovor

  3. A kaže:

    Odgovor opštinara za one proteste…

  4. TiTi kaže:

    E neka su ih zatvorili krajnje je vreme da se nesto konkretno preduzme dzabe i onima koji postuju mere kad je vise onih koji ne postuju

  5. Ana kaže:

    Sve bi to bilo u redu kada bi ovaj zakon i ovakvo kaznjavanje bilo i u drugim mestima. Na zlatiboru su turisti jedno drugom na glavi, bazeni prepuni, kafici takodje, muzika uzivo, ringispil prepun… tamo mere izgleda ne vaze, a svi ti ljudi nece uci u statistiku na zlatiboru vec u svojim mestima kada se vrate kuci… Zlatibor sam dao kao primer… Ivanjica je malo mesto pa je lako ovde kaznjavati, zasto zakon ne vazi za sve podjednako?

  6. Rale kaže:

    Svi se ponasaju kao.da kafane moraju da postoje ..I uopste turizam ?? Cak i drzavna uprava to ne razume. Zivot je najpreci i stoga sve kafice,kafane i restorane treba zatvoriti kao i bavljenje turizmom . Do daljnjeg …na godinu ili po potrebi duze.

  7. Ivanjica kaže:

    Bravo… To je odavno trebalo da urade.. Zatvaraj te to sve.. Kakvi kafici bre… Oce guzonje para sa guzice… E pa nemoze…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *