Ivanjica – Korona se vraća na velika vrata – pridržavajte se propisanih mera zaštite

Juče je u COVID ambulanti ivanjičkog doma zdravlja na pregledu bilo preko trideset pacijenata od kojih je jedan poslat u čačansku bolnicu.  Sumnja se da je kod određenog broja pacijenta u pitanju lakši oblik virusa korona koji se veoma brzo širi pa stoga lekari apeluju na sve građane da se pridržavaju propisanih mera uz obaveznu uoptrebu maski i rastojanja od dva metra.

Načelnik higijensko-epidemiološke službe ivanjičkog Doma zdrava, dr Milorad Dramićanin, rekao je da je klinička slika dva pacijenta koja su sa virusom korona pre par dana prebačena u čačansku a nakon toga i kliniku u Beogradu, dosta bolja.IL-Korona Ivanjica -  Korona se vraća na velika vrata - pridržavajte se propisanih mera zaštite

-Situacija je ozbiljna i nema mesta opuštanju u smislu propisanih mera zaštite. Javljaju nam se pacijenti različite starosti sa povišenom temperaturom, ima i dece, molim sve Ivanjičane da budu odgovorni prema sebi i drugima. Dobro je što za sada nemamo nekih drugih virusnih infekcija.-rekao je dr Dramićanin.

On je potvrdio da u Ivanjici nema žutice, mišije groznice niti šuge. Ali je vrlo ozbiljno apelovao na sve sugrađane da ozbiljno shvate epidemiološku situaciju kada je reč o virusu COVID 19.

You may also like...

2 Responses

  1. Dr.ovako se komunicira sa narodom, a da ste bili takvi na vlasti, ne bi nas snašlo ovo zlo SNS (Bebo ako smeš objavi, ne seći komentare) – i tebe će ovi seći, valjda ih znas

  2. Ivanjicanka kaže:

    A sta cemo sa onima koji su bolesni tj kao ne osecaju se dobro a nece da idu kod doktora pod izgovorom jes pa da me stečaju u bolnicu ili idu kod privatnih doktora u ic koji ih ne salju na testiranje?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *