Led stvara glavobolje građanima ali i nadležnim službama (VIDEO)

Sneg, niske temperatre i led zadali su Ivanjičanima ogromne probleme. U Hitnoj službi zbrinto je na desetine pacijenata koji su pri padovima zadobili lakše ili teže povrede. Načelnica ivanjičke Hitne službe, Marijana Lišanin, apeluje na sugrađane da budu oprezniji jer padovi mogu dovesti do velikih komplikacija naročito kada su u pitanju starije osobe.

Vremenske neprilike zadale su glavobolje i lokalnim službama koje su angažovale svo raspoloživo ljudstvo i mehanizaciju kako bi se prevashodno očistili neprohodni putni pravci a nakon toga i ulice. Medjutim, nedostatak radne snage, a sa druge strane izuzetno nepovoljni vremenski uslovi, stvaraju glavobolje nadležnim institucijama.IL-sneg-i-led-na-ulicama- Led stvara glavobolje građanima ali i nadležnim službama (VIDEO)

Dok se vremenske prilike ne stabilizuju potrebna je veća oprerznost pešaka i vozača i malo dobre volje uz koju bar ispred lokala i kuća sneg može biti očišćen.

You may also like...

1 Response

 1. Bane kaže:

  Koja mudrost . DRAGI BOŽE.
  Mole službe narod da ne pada, naročito starije.
  Nemoj da izlazite vani dok ne odledi i ne grane proleće.
  Da se stanje po trotoarima sredi i dovede u funkciju toga ne bi bilo. Eno kod čolove radnje stepenice da vrat polomiš. Sve ivične cigle ispale, a ulica pravljena pre mesec dana.
  Ne, ovde se samo apeluje, moli, zamoljava, upozorava. Na vratima latinicom napisano – PAZI KLIZAVO-
  a dok dođeš do natpisa pet puta padneš. Svi se sekiraju za narod koji nestaje.
  Nekad su nadležni recimo sedamdesetih pozivali na akciju čišćenja snega odazove se i mlado i staro.
  Očisti se grad iz pesmu igru i veselje. Imao narod energije jer komunisti su umeli da narodom.
  Otvore im fabrike daju im obroke u firmama kao u hotelu. Tri kuvana obroka.U firmi toplo čisto ratkaš kolko možeš a na leto u Budvu, Petrovac, Herceg Nivi.
  A danas kutiš u kafiću ko žalosna sova i ližeš rakiju.
  I svi jedni druge ogovaraju i mrze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *