Tužna priča braće iz Arilja – Bolesni i sami na svetu sa dijalize moraju u nadnicu

Tužna priča braće Ivana i Rajka Vasilijevića iz Arilja koji boluju od Alpotrovog sindroma, objavljena u dnevnom listu Kurir, pokrenula je grupu Dobri Samarjanin iz Ivanjice da, po ko zna koji put, pritekne u pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Članovi ove grupe već su posetili porodicu Vasilijević uputivši otvoren poziv svim ljudima dobre volje ako su u mogućnosti da se priključe akciji.

Il-Braća-Vasilijevic-iz-Arilja-pomoc-300x142 Tužna priča braće iz Arilja - Bolesni i sami na svetu sa dijalize moraju u nadnicu

Prenosimo priču o braći Vasilijević čiji je autor novinar Zoran Šaponić.

„Država nam pokriva troškove dijalize, obojica imamo tuđu negu i pomoć, ali kad od tog novca odbijemo kiriju od sto evra, komunalije, dodatne lekove, ostale troškove, jedva da ostane za hranu… Ne bismo u nadnicu da ne moramo, ali bili bismo i gladni da nam nije šume i nadnice“,  kaže Ivan.

Rajko jedva da ima 40 kilograma, skoro je operisao slepo crevo, pre toga oči, sad ga boli kuk, mora na operaciju, Ivan ne čuje dobro.

„Dvojica braće već su nam umrli od bolesti od koje i mi bolujemo, obojica sa 16 godina, Zoran i Jerko.  Majka je umrla od tuge za njima, otac poginuo na traktoru. Selo Dobrače, 21 km od Arilja, morali smo da napustimo zbog dijalize. Gore su nam zbog dugova i struju isključili, vode više nema nego što ima, a bez toga nema dijalize. Sad smo podstanari, za struju dužni više od 70.000, dolazili da nam isključe i ovde u gradu, sve muka do muke“, kazao je Ivan.

Il-Braca-iz-Arilja-potrebnapomoc-300x142 Tužna priča braće iz Arilja - Bolesni i sami na svetu sa dijalize moraju u nadnicu

Najveća nevolja im je, ipak – stan. U selo nemaju kud, iz stana u kom su sad moraju da se isele do proleća.

Broj žiro računa u Komercijalnoj banci na ime Ivana Vasilijevića je 205-9011006128887-21. Svaka pomoć je dobrodošla, a braći, u skladu sa zakonskim mogućnostima, ponekad pomaže i opština Arilje, koja je skoro platila deo duga za struju.

InfoLIGA/Kurir

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *