Suđenje za tragediju u “MB Namenska” ne prolazi bez incidenta (VIDEO)

U Osnovnom sudu u Ivanjici danas je nastavljeno suđenje direktoru i dvojici rukovodilaca za tragediju u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima u kojoj su 2017. godine, nakon eksplozije baruta, poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović. Na ovom pretresu odbranu je izneo trećeoptuženi Toma Stojić, inženjer zaštite od požara.

Stojić je rekao da nikada nije bio zadužen za proces proizvodnje baruta, već za mere zaštite na radu. On je rekao da se vreće od papira nisu smele koristiti za transport gotovih proizvoda ili ostataka od baruta, ali da kartonska burad od impregniranog kartona jesu. Naveo je i da su imali sertifikate instituta u Vinči, i time negirao nalaz veštaka da se ambalaža pokazala kao neadekvatna i da je zbog nje došli do nezgode. Stojić se osvrnuo i na odela koja nose radnici. Rekao je da se nosi pamučna odeća koja ne može da zaštiti radnika od požara. Ali, prema njegovim rečima, treba voditi računa da do požara ne dođe, jer se u ovom slučaju oslobodila temperatura od 2000 stepeni Celzijusa. Takođe je istakao da je osnovu svega što je video zaključio da nije bilo eksplozije već da se požar koji je izbio ispred magacina preneo na unutrašnjost.

Na ovo ročište, pored porodice Milivojević, došlo je desetak sindikalaca i rukovodilaca, kako bi podržali direktora ove fabrike. Takođe, na suđenje su došle i Žene u crnom, koje su se okupile kao podrška porodici Milivojević. Nakon izlaska došlo je manjeg incidenta između sestre poginulog Milomira Milivojevića i jednog od predstavnika sindikata u Namenskoj. On se bunio zato što su ga navodno snimali.

IL-Odlozeno-sudjenje Suđenje za tragediju u "MB Namenska" ne prolazi bez incidenta (VIDEO)

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *