Sneg zavejao Ivanjicu – Na Goliji i do metra

Sneg koji već drugi dan pada pojačanim intezitetom na području ivanjičke opštine dostigao je visinu od preko 70 centimetara na Goliji,  dok ga u nižim predelima ima oko pola metra. Sve službe za čišćenje i održavanje puteva rade punom parom i za sada uspevaju da održe prohodnost ali se apeluje na vozače da bez kompletne zimske opreme ne kreću na put.

Ivanjica-sneg-3-300x142 Sneg zavejao Ivanjicu - Na Goliji i do metra

Kako saznajemo u preduzeću ‘’Putevi AD’’ neprohodan je jedino putni pravac  Golijska reka-Preko brdo-Odvraćenica.

Puteve u višim predelima Ivanjice obišao je zamenik predsednika opštine, Momčilo Mitrović, koji nam je potvrdio da se sva raspoloživa mehanizacija nalazi na terenu.

-Čiste se putni pravci Bele vode-Sastavci-Grački krst-Brusnik-Ostatija. Tokom dana mašine će biti preusmerene i na putne pravce Gliječa, Galovske strane, Venac, Vučkovica, Bioča, Stara fabrika, Prilike, Radaljevo, Sveštica, Grabovica, Milovići, Maslarske vodenice, Venac, Luke a ujutro se nastavlja na području Osonice, Međurečja, Šančeva, Pridvorice i Devića. Dve mašine čiste sneg na području Erčega, Kovilja i Vučaka dok je jedna upućena ka putnim pravcima Šarenik, Čepovo, Glog, Močioci, Katići, Bela crkva. – rekao je Mitrović i dodao kako su službe za delovanje u vanrednim situacijama u pripravnosti da reaguju odmah ukoliko bude potrebe.

– Imamo dosta poziva, reagujemo prema prioritetima a to su naselja mesta, deca, prilazi do starih i bolesnih lica, kao i osoba koje idu na dijalizu.-kaže Mitrović.

IL-sneg-golija-preko-brdo-dv-300x231 Sneg zavejao Ivanjicu - Na Goliji i do metra

Radnici JKP ‘’Ivanjica’’ u nekoliko navrata su posipali so i čistili gradsko područje. Medjutim,sneg neprekidno pada pa je neophodan maksimalan oprez pri kretanju vozača ali i pešaka.

IL-Sneg-Ivanjica-2-300x142 Sneg zavejao Ivanjicu - Na Goliji i do metra

You may also like...

1 Response

  1. Ljilja kaže:

    A Bedina Varos, zaseok srednji Sljivici?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *