Deda Mraz obradovao decu u Lukama

Iako je sneg zavejao ivanjička sela, Deda Mraz nije zaboravio decu u školi u Lukama. Jedanaest mališana zahvaljujući angažovanju Mesne zajednice i lokalne samouprave Ivanjica, dobili su novogodišnje paketiće uz prigodan praznični program, a njihovo oduševljenje bilo je kompletno kada je najdraži gost sa belom bradom, u crvenom odelu, pokucao na vrata.

il-paketici2 Deda Mraz obradovao decu u Lukama

Ovo je samo jedna od aktivnosti koje se sprovode na području Luka, kaže poverenik Mesne zajednice, Darko Jerotijević.

-U Lukama ima preko 800 stanovnika i što je za pohvalu dosta je mladjih ljudi koji žele da žive i rade na selu. Upravo smo zbog toga krenuli intezivno da radimo na poboljšanju uslova za život u čemu nam je dosta pomogla lokalna samouprava i zamenik predsednika opštine Momčilo Mitrović.  Kako je infrastruktura osnovni problem u ruralnim delovima opštine, zatražili smo sastanak sa čelnicima našeg grada i zajedničkim snagama dogovorili plan rada u Lukama. Za krako vreme urađeno je sedam putnih pravaca: Joše, Benovići, Milišići, Rogonjići, zaseok Tanaskovići, put prema groblju u Đuraševićima. Uređen je centar Luka, prepokrivena stara škola, sređeni trotoari…  Rešili smo problem divljih deponija i obišli apsolutno sva domaćinstva u Mesnoj zajednici. Osim ovih paketića koje smo podelili dečici, u saradnji sa Crvenim krstom, distribuirali smo  i pakete pomoći za socijalno ugrožene porodice i samačka domaćinstva.-rekao je Jerotijević.

il-paketici3 Deda Mraz obradovao decu u Lukama

Po Jerotijevićevim rečima ulaganja u ovu Mesnu zajednicu tek predstoje, a pohvalno je da su se njegovoj i inicijativi lokalne samouprave odazvali gotovo svi meštani.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *