Dragan u štali zatekao krvave i mrtve ovce

Ivanjica – Kada je jutros krenuo da pusti ovce na pašu Dragan Marinković iz iz ivanjičkog sela Čečina  ostao je šokiran prizorom. Vrata na štali bila su razvaljena, dve ovce zaklane a ostale krvave i uznemirene. Kaže, odmah mu je bilo jasno da je tokom noći mečka napravila krvav pir na njegovom imanju.

IL-Ovce-zaklane Dragan u štali zatekao krvave i mrtve ovce

-Druga životinja ne bi imala snagu da razvali vrata od štale, a i viđao sam tragove od mečke okolo. Kažu da ih ima dve ovde kod nas. Jednu ovcu zaklanu sam našao u štali, drugu je odvukla malo dalje. Treća se mučila, mislio sam da će preživeti, ali ni njoj nije bilo spasa. Ne znam da li će se mečka navraćati opet, a i da znam šta mi vredi kada nemam mogućnosti da je sprečim. Da dežuram pored štale ne mogu, da se branim nemam čime. Eto, mogu samo da čekam jutro i molim se da nas zaobiđe.- kaže Marinković.

IL-Zaklane-ovce Dragan u štali zatekao krvave i mrtve ovce

Meštani golijskih sela muče muku ne samo sa medvedima već i sa divljim svinjama i vukovima od kojih neretko trpe velike štete.

-Meni su divlje svinje pre par dana bukvalno preorale njivu. Stvarno je postalo teško i opasno živeti u ovim krajevima. Strahujemo uveče pred kuću da izađemo.  A ne smeš da potegneš oružje ni u samoodbrani, zaštićene vrste?! A ko će nas da štiti?- pita se Draganov komšija.

You may also like...

3 Responses

  1. Pepo kaže:

    Kakve tandzare i udri pa neka trze ko je. Dok ne ubije coveka niko nece mrdnuti a onda je kasno

  2. Boy kaže:

    Zašto neko nadležan ne napravi hranilište za medvede?

  3. Jole kaže:

    Najbolje rešenje. Postaviti zvučnike i pustiti muziku celu noć.. tako je kolega rešio problem sa medvedom koji je uništavao njegov pčelinjak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *