Nagrada za informaciju o krađi ”diplomatske rakije” iz destilerije Savićević u Ivanjici

Priča o krađi ’’diplomatske rakije’’ iz destilerije Savićević u Ivanjici uzdrmala je javnost. Nadležnim službama prijavljeno je da je nestalo dve hiljade litara rakije koja je zahvaljujući kvalitetu stigla i do predsednika Putina. Kriminalističko odelenje u Ivanjici je po nalogu tužilaštva pokrenulo istragu, te su na informativne razgovore privodili više lica, a istraga se nastavlja. Nezvanično saznajemo da su na ispitivanje više puta  privođeni R.S.(51) i G.M.(55), koji su bili zaposleni u destileriji.

U međuvremenu, iz destilerije Savićević poručuju da će dati novčanu nagrade svakome ko ima proverene informacije o krađi rakije.

IL-Destilerija-Savićević-300x142 Nagrada za informaciju o krađi ''diplomatske rakije'' iz destilerije Savićević u Ivanjici

Destilerija Savićević već pet godina sarađuje sa Ruskom Federacijom gde za administraciju predsednika Putina isporučuje ovu specijalno tretiranu rakiju.

Savićevićeva rakija pod nazivom ‘’Serbka’’ isključivo se izvozi za potrebe ruskog tržišta i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Proizvodi se po posebnim savremenim tehnološkim procesima na osnovu recepta starih srpskih domaćina.

Za ovu rakiju koristi se samo visokokvalitetna šljiva ‘’madžarka’’.

You may also like...

1 Response

  1. Rasko kaže:

    Zna cela Ivanjica ko je krao i kome po Ivanjici i Zemunu prodavao. Zna cela Ivanjica ko je krao u Spiku, Alexandru(De Golu) i tako nastavio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *