Autobusi do prestonice najčešće auto-putem Miloš Veliki

Posle puštanja u saobraćaj auto-puta „Miloš Veliki“, od Obrenovca do Preljine polovinom avgusta ove godine, većina saobraćajnih preduzeća za prevoz putnika, izmenila je trasu iz pravca jugozapadne Srbije prema Beogradu. Masovno se izbegava Ibarska magistrala, koju su mnogi nazivali magistralom smrti, pa se prilaz prestonici i ulaz u nju sada odvija preko Obrenovca, umesto dosadašnjeg Petlovog brda i Žarkova. Logiku kraćeg i bržeg saobraćanja novim auto-putem primenilo je i saobraćajno preduzeće „Autoprevoz“ iz Čačka, (član međunarodne „Kavim“ grupacije) koje je pre nekoliko godina kupilo i nekadašnji ivanjički „Pegaz“. Od 8 dnevnih polazaka iz Ivanjice za Beograd, samo jedan je preko Guče i Lučana, a dva Ibarskom magistralom.IL-autobuska-stanica Autobusi do prestonice najčešće auto-putem Miloš Veliki

 

Međutim, veliki broj putnika koji koriste usluge putovanja povremeno, još uvek ne zna za novu trasu, pa autobuse prema Čačku, Požegi, Ivanjici, Prijepolju čekaju u Žarkovu i Banovom brdu. Sredovečna gospođa iz Požege juče je u Žarkovu 45 minuta čekala autobus iz Beograda, čije je krajnje odredište bila Ivanjica.

„Nisam putovala poslednjih meseci prema Požegi, pa nisam ni znala da je promenjena ruta na ovoj liniji. Nakon što sam shvatila da autobusa koji sa glavne stanice kreće u 14 časova nema, ili da je možda otišao pre nego što sam stigla na stanicu, pozvala sam biletarnicu i tada saznala da autobus koji ja čekam neće ni doći, jer je već odavno napustio Beograd preko Obrenovca. Nije u redu da nadležni ne obaveštavaju putnike o tako važnim promenama“.

Pomenutoj gospođi još je rečeno da autobus za Požegu može čekati na stajalištu „Čukarica“ kod Ade Ciganlije, ali da će vozači tu stati samo u slučaju da imaju slobodnih sedišta u autobusu. Zatečena i iznervirana, vratila se u grad i sačekala autobus koji kreće dva i po sata kasnije, odnosno u 16.30 časova.

Inače, „Autoprevoz“ iz Ivanjice za Beograd saobraća osam puta dnevno. Polasci iz Ivanjice preko Arilja, Požege i Čačka: 01:00 (Ibarska), 07:00 (autoput), 08:00 (autoput), 10:00 (autoput), 14:00 (autoput), 16:00 (autoput), 18:00 (autoput) i 04.05 časova preko Guče i Lučana (Ibarska).

Povratci iz Beograda preko Čačka, Požege i Arilja (sedam puta): 05:55 (Ibarska), 07:00 (autoput), 10:00 (autoput), 14:00 (autoput), 16:30 (autoput), 18:00 (autoput) i 21:20 (autoput).

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *