KUD “Moravica” vrši prijem novih članova

Kulturno-umetničko društvo „Moravica” iz Ivanjice vrši prijem novih članova. Sa novom školskom godinom, počinje i sedma sezona igranja, zabave i radosti u ovom KUD-u, koji od drugog septembra pored starih, priželjkuje i nove članove.

IL-moravica1 KUD "Moravica" vrši prijem novih članova

 

„Narodne igre imaju nemerljiv značaj za razvoj deteta, jer obuhvataju sve oblike kretanja. Najpre hod, a onda i trčanje i skokovi, znatno utiču na fizički razvoj deteta.Takođe, doprinosi razvoju koordinacije, tehnike pokreta deteta, a omogućava i sticanje brzine, snage, istrajnosti, spretnosti i izdržljivosti.”- ističe Vladan Jeremić, umetnički rukovodilac KUD-a „Moravica”.

IL-KUD-MORAVICA KUD "Moravica" vrši prijem novih članova

Terimini za sve škole i grupe, odnosno školice folklore za decu uzrasta do 7 godina, dečijeg anambla, omladinskog ansambla, veterana i rekreativaca,isti su kao i prethodne sezone, a održavaju se u školama na Kušićima, Katićima, Bukovici, kao i u Osnovnoj školi „Kirilo Savić” u Crnjevu.

il-moravicaaaa KUD "Moravica" vrši prijem novih članova

Iz KUD-a „Moravica” napominju da će uskoro biti oformljena grupa i u Devićima, a sve ljubitelje dobre zabave, igre i tradicije pozivaju da se pridruže ovoj veseloj porodici.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *