Kupina 30 dinara, proizvođači najavljuju proteste

Otkupna cena kupina tokom jučerašnjeg dana pala je na 30 diinra po kilogramu što je neprihvtljivo, kažu iz Asocijacije proizvođača malina i kupina Srbije. Gnevni zbog ovakvog ponašanja hladnjačara pozvali su sve proizvođače kupina da stanu sa branjem a državu da hitno reaguje i spreči monopol i krađu poljoprivrednika. Ukoliko se u narednih sedam dana ne nađe rešenje, proizvođači će blokirati saobraćajnice i preduzeti radikalne mere kako bi se izborili za pristojnu cenu ovog voća.

-Prošlogodišnja kupina izvozila se po ceni od 190 do 250 dinara. Pre mesec dana kada je počeo otkup u Valjevu plaćali su je 80 dinara, sorta čačanka a 100 loh nes. Onda su polako krenuli da obaraju cenu na 60 dinara i od juče plaćaju 30, što je katastrofa. Pitam se da li je ralno da kilogram paradajza košta kao pet kilograma kupina. Da li ti isti hladnjačari plaćaju porez na ekstra dobit i koliko su napunili državnu kasu? Hoće li već jednom država da stane na put kartelu hladnjačara?-pita se Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije proizvođača malina i kupina Srbije.

IL-maline-gajba Kupina 30 dinara, proizvođači najavljuju proteste

On takođe navodi da osim hladnjače ’’Stanić’’ niko nije ispoštovao dogovor oko otkupne cene malina pa se se ona i dalje plaća 140 umesto 160 dinara.

-Ljudi više neće da trpe da se nego bogati na njihovoj muci i znoju. Očekuju da država reaguje i spreči dogovore i monopolističko ponašanje hladnjačara, inače će izaći na ulice.-rekao je Radović.

You may also like...

4 Responses

  1. bata Rale kaže:

    od kupine pravite rakiju 100 kg kupina 2% secera i dobicete 10 litara rakije od 18 gradi

  2. Sve se zna kaže:

    Dobrivoje, sram te bilo više! Kakve ti proteste najavljuješ, ko tebi da veruje kada si milion puta izdao i prevario!?

  3. Mila kaže:

    Ja vise nista ne razumem. Za malinu pisali 14o za kupinu nepisu nista. I da li ima neko da objasni koliko se placa malina i kupina? Ili je ovo kraj proizvodnje?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *