NEVEROVATNO – Jovan govori ”unatraške” (VIDEO)

Šesnaestogodišnji  Jovan Jeremić iz Ivanjice  ima neverovatan talenat. On govori unazad, recituje, peva,  kontra od svih.  To je  otkrio pre dve godine, slučajno, a čak i najbližima trebalo je vremena  da shvate kako Jovan može unazad izgovoriti bukvalno sve što poželi  i to na srpskom, engleskom i franuskom jeziku.

I sam sam bio iznenađen ovim otkrićem. Bilo je to u junu mesecu, leškario sam u sobi i posmatrao predmete, nekako samo od sebe mi se nametnulo da počnem unazad da izgovaram imena stvari koje sam video. Nisam tome pridavao mnogo važnosti, ali kada se to ponovilo i drugo veče, rešio sam da kažem roditeljima.-priča Jovan.

IL-Jovan-Rade-Jeremic NEVEROVATNO - Jovan govori ''unatraške'' (VIDEO)

Jovan i Rade Jeremić

Te večeri odlično se seća i njegov otac Rade.

  • Ušao je u prostoriju i rekao ”Ja umem da govorim unazad.” Narvno da smo u početku mislili kako je to navežbao ili mu se desilo prosto slučajno, ali znajući Jovana kao veoma ozbiljnog dečaka, počeli smo da ga ispitujemo i ostali zatečeni. On  je zadate rečenice  izgovaro u sekundi  unazad.-kaže otac.

Jovan je dugo tajio svoj dar, smatrajući da je nevažno o tome govoriti, a samo u krugu porodice je recitovao i pričao čitave pesme unazad.

  • IL-Jovan-Jeremic NEVEROVATNO - Jovan govori ''unatraške'' (VIDEO)Kad sam rekao jednom drugu bilo mi je jasno da će to ubrzo saznati svi. I onada su hteli da znaju kako ja to radim, ispitivali me, ja sam im odgovarao…Čak sam na času govorio duge  odlomke  iz knjiga  unazad, pevao sam i jednu Cecinu pesmu, ali sa pesmama je nezgodno jer se unazad ne rimuju pa je čudno za slušanje, više zvuči kao recitacija.– priča Jovan.

Jovan je prošao u prvom krugu emisije ”Ja imama talenat” gde je unazad govorio molitvu ”Oče naš”.

IL-Ja-imam-talenat-Jovan-Jeremic2 NEVEROVATNO - Jovan govori ''unatraške'' (VIDEO)

  • Svaki put kada dodjem u situaciju da prikažem to što umem , ljudi me  u prvom trenutku gledaju u neverici, ili nekom šoku, iznenadjeni su…Kako  ne bi kada sam i sebe iznenadio saznanjem da to mogu.  Onda traže da im pričam još, pa me pitaju da pevam, ili neke zanimljive nazive da izgovorim, često vole da čuju sve to na drugim jezicima, engleskom ili francuskom. Zanimljivo je njima i meni.-zaključuje Jovan.

Ono što je specifično za talentovanog dečaka, osim što govori unazad,  veoma se dobro snalazi u svetu informatike, fizike , hemije. Njegovi prijatelji tvrde da u video igricama nema boljeg te da je uspeo da upadne u sve sisteme i odgonetne najkomplikovanije zagonetke.

IL-Jovan-Jeremic2 NEVEROVATNO - Jovan govori ''unatraške'' (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *