Zaustavljeni građevinski radovi na objektima “De Gol” i “Vodopad”

Građevinska i komunalna inspekcija opštine Ivanjica stopirala je građevinske radove koji su proteklih dana vršeni u kafiću De Gol u ulici Milinka Kušića.

Kako Info LIGA nezvanično saznaje radovi su zaustavljeni dok ne stigne validno rešenje o načinu na koji može da se pokrije terasa. Vlasnik ovog lokala ima odobrenje za zauzimanje prostora letnje terase, ali s obzirom na to da se objekat nalazi u zoni zaštite, svi dodatni radovi moraju biti odobreni od strane Zavoda za zaštitu kulturnih spomenika iz Kraljeva.

slika-de-gol Zaustavljeni građevinski radovi na objektima "De Gol" i "Vodopad"

Radovi koji su započeti podrazumevali su postavku stubova koji se ne uklapaju u ambijentalnu celinu čaršije i stoga je inspekcija ivanjičke opštine reagovala dok se ne pronađe najprimereniji način pokrivanja letnje terase. Prema predlogu Zavoda za zaštitu kulturnih spomenika iz Kraljeva to bi bili suncobrani ili lagane pokrivke. Ono što, takođe, nezvanično saznajemo jeste da je svako zidanje ili zatvaranje letnjih terasa strogo zabranjeno.

slika-de-gol2 Zaustavljeni građevinski radovi na objektima "De Gol" i "Vodopad"

Komunalna i građevinska inspekcija stopirala je radove i na ugostiteljskom objektu „Vodopad“ , jer, kako smo saznali, još uvek su u procesu dobijanja validnih građevinskih dozvola.

 

 

You may also like...

1 Response

  1. ana kaže:

    Ja koliko vidim na oba objekta se izvode radovi, neko izgleda ceka da dobije neki dinar da bi dao zvanicni papir… Tako je bilo i sa ostalimmzgradama u centru… A da ne pricamonsta se desava sa izgradnjom novih stambenih zgrada koje nicu po gradu a niko ne postavlja pitanje da li komunalna infrastruktura moze sve to da podrzi…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *