Širom otvorenih vrata – MNRO Ivanjica

Udruženje za pomoć MNRO u Ivanjici osnovano  je 20.12.2001. godine kao Društvo za pomoć licima ometenim u razvoju. Na osnovu Zakona o udruženjima 20.07.2010. godine je preregistrovano i dobija zvanični naziv Udruženje za pomoć MNRO Ivanjica.

IL-rbb-mnro Širom otvorenih vrata - MNRO Ivanjica

Bavi se unapređenjem prava i položaja osoba sa invaliditetom, okuplja  mentalno nedovoljno razvijene osobe, njihove roditelje i staratelje, stručnjake različitih profila, koji se bave zaštitom i osposobljavanjem, kao i druge građane koji žele da pomognu ovoj populaciji. Na čelu Udruženja, od njegovog osnivanja, je Zoran Dimitrijević.

Iako je korisnicima ovih usluga pružena potrebna pažnja i radna terapija važnu ulogu u gotovo svim aktivnostima imaju roditelji. Stoga je u prethodnom periodu posebno akcentovano podizanje lokalnih kapaciteta roditelja i jačanje organizacione strukture Udruženja.

Dnevni centar ‘’Otvorena vrata’’  za sve korisnike predstavlja njihov drugi dom. Oni se raduju svakodnevnim aktivnostima u okviru kojih uče, zabavljaju se, druže i stiču neraskidiva prjateljstva. Tamara piše pesme koje je prdstavila kroz nekoliko organizovanih književnih večeri  a Snežana ima poseban dar za slikanje pa je zahvaljujući ljudima u ovom Udruženju imala i svoju prvu samostalnu izložbu u Domu kulture.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *