Prijave za deveti “Eko kamp” na Goliji

Lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica u saradnji sa  Odredom izviđača „Ratko Sofijanić“, već devetu godinu zaredom organizuje „Eko kamp“.

Prvi „Eko kamp“ organizovan je 2011. godine u Ivanjici i na njemu su prisustvovali izviđači i saradnici Kancelarija za mlade iz Srbije, dok je naredne 2012. godine dobio i međunarodni karakter, kada je ugostio 30 mladih izviđača iz Versaja. Ovaj kamp se od 2017. godine organizuje na Goliji, u prostoru koji je osmišljen i izgrađen prema svim standardima kampovanja.

slikaaa2 Prijave za deveti "Eko kamp" na Goliji

 

Ove godine kamp će po treći put biti  realizovan na planini Golija – Dajićko brdo u novoizgrađenom „Omladinskom kampu“, koji sadrži toalete, kupatila, kuhinju i nekoliko višenamenskih prostorija. Dvorište kampa uređeno je kroz postavljanje poligona za vežbanje, Avantura parka, Kućice na drvetu, Amfiteatra za predavanja u prirodi i sprava u vidu ljuljaški, klackalica i klupa. U okviru dvorišta nalazi se i kamping prostor koji je ključni za realizaciju ovog Eko kampa. Cilj ove akcije-kampa jeste promocija volonterizma i aktivizma mladih, izlaska u prirodu, zdravih stilova života,  važnosti zaštite životne sredine, zdrave okoline, zdravlja i afirmisanje planine Golija kao velikog turističkog potencijala koji će postići realizacijom brojnih aktivnosti različitog karaktera. U okviru „Eko kampa“ biće realizovan niz aktivnosti edukativnog karaktera kroz koje će biti obuhvaćene teme životne sredine, parka prirode, zdravlja, rekreacije, kao i ishrane mladih. Deo kampa biće posvećen upoznavanju i proveri izviđačkih veština, veštarstva i znanja aktivnosti vezanih za program izviđača, kao i opšteg znanja o ekologiji. Na kampu će učešće uzeti i „Služba za delovanje u vanrednim situacijama” opštine Ivanjica, kao deo Kancelarije za mlade, kroz organizaciju aktivnosti vezanih za bezbednost i preživljavanje u prirodi, alpinizmu. Pored navedenih aktivnosti, učesnici će moći da uživaju u sportu, igrama bez granica, društveno korisnim aktivnostima i kulturno-zabavnom programu, radionicama o aviomodelarstvu, kao i proveri njihove orijentacije u prostoru kroz učešće u aktivnosti pod nazivom „Orjentiring”. Učesnicima će kroz realizaciju aktivnosti biti predstavljen i Progam “Mladi u prirodi”, koji Kancelarija sprovodi kroz redovne aktivnosti i na taj način mlade odvaja od svakodnevice i okreće lepoti života u prirodi. Mladi će se takođe okušati u izgradnji novih sadržaja na Kampu i revitalizaciji postojećih.

slikaa1 Prijave za deveti "Eko kamp" na Goliji

Na kampu će prisustvovati: volonteri lokalnih Kancelarija za mlade iz regiona i širom Srbije, planinke i izviđači, kao i saradnici Kancelarije za mlade opština Ivanjica.

Ovo je prilika za sve učesnike da steknu nova poznanstva i znanja, a prijave za kamp možete vršiti  putem mejla [email protected] (u kojem ćete navesti imena i prezimena učesnika, datume njihovog rođenja kao i mesto odakle dolaze), u prostorijama Kancelarije za mlade ili na brojeve telefona 032/665-414; 064/88-99-486 – Ivan ;064/419-24-07 – Aleksandar.

Za sve učesnike na kampu obezbeđeno je: kamp mesto, hrana i osveženje, put od Ivanjice do kamping mesta kao i uslovi za ličnu higijenu.

slikaaa4 Prijave za deveti "Eko kamp" na Goliji

Troškovi koje imaju učesnici kampa su jedino put do Ivanjice i kotizacija za učešće na kampu 1.000,00 rsd po učesniku.

Rok za prijavljivanje je 11.08.2019. godine do 15 časova.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *