Ivanjički malinari opet na mukama, niska cena, nema berača (VIDEO)

Predstavnici Radnog tela koje je oformila Vlada RS na čelu sa pomoćnikom ministra poljoprivrede u sektoru za ruralni razvoj, Aleksandrom Bogićevićem, obišli su danas malinjake u Ivanjici, tretirane propisanim agrotehničkim merama kako bi utvrdili da li je postignut  željeni efekat. Ova grupa iste malinjake obilazila je u ranoj fazi vezivanja i nakon detaljne analize vlasnicima dostavila pravilan način tretiranja zasada.

Opšti zaključak je da su pravilno primenjene agrotehničke mere uticale na poboljšanje kvaliteta i prinosa, ali je takođe ustanovljeno da ima dosta zasada koji su u jako lošem stanju.

Ipak, po rečima malinara najveći problem ove godine je što nema radne snage pa će maline dobrim delom ostati neobrane.

Nema ko da bere. Mi iz kuće sto stignemo, a radnika ni na vidiku. Svi odoše u veće gradove, nadležni otvaraju fabrike a mi ostadosmo sami na njivi pored svih drugih muka, ni da oberemo ne možemo ” kaže Gojko Gavrilović iz Radaljeva.NASLOVNA-MALINARI-1 Ivanjički malinari opet na mukama, niska cena, nema berača (VIDEO)

Predsednik Asocijacije malinara, Dobrivoje Radović, rekao je da ovo nije dobar način rada jer se analize prave na malinjacima koji su u dobrom stanju i da to nije realan prosek prinosa.

Šta radite ljudi, ovako ćete nas dovesti u situaciju da nam maline bude 100 dinara. Nećemo to dozvolitei. Blokiraćemo hladnjače, štrajkovati gladju, ali ćemo se izboriti za ono što je realno.” rekao je Radović.NASLOVNA-MALINAI-2 Ivanjički malinari opet na mukama, niska cena, nema berača (VIDEO)

You may also like...

2 Responses

  1. cc kaže:

    na celu asocijacija su nam me….. obo…. ljudi tesko nama i ovom narodu napacenom radis kao crnac za minimalac

  2. Ja kaže:

    Zbog ovih koji sade po hektar i više, i čekaju da im sve drugi radi i bere, smo i došli do ove situacije, i ne treba da ima berača, dok su bili zasadi po 10-20 ari koje je obradjivla i brala porodica bilo je i dobrih malina i dobre cene, a zbog ovih drugih bi trebala da bude cena 20 din.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *