Konferencija Saveza za Ivanjicu pred najavljeni protest u Beogradu

IL-kzn-savez-za-srbiju-svi-kao-1-3 Konferencija Saveza za Ivanjicu pred najavljeni protest u Beogradu

Predstavnici Saveza za Ivanjicu održali su konferenciju za novinare povodom velikog protesta opozicije i nezadovoljnih građana koji je zakazan za 13. april u 15 časova u Beogradu. Novinarima se obratio Milovan Jakoviljević, ispred Srpskog  pokreta Dveri, pozivajući zainteresovane Ivanjičane koji, kako je naveo, misle svojom glavom da krenu u subotu put Beograda.

IL-kzn-savez-za-srbiju-svi-kao-1 Konferencija Saveza za Ivanjicu pred najavljeni protest u Beogradu

Ko nešto hoće uvek nađe način, ko neće nađe izgovor. Sutra vršimo pripreme za polazak u Beograd , nažalost mnogi prevoznici su odustali od iznajmiljvanja autobusa zbog očiglednog, velikog pritiska vlasti. Ali svi građani koji žele da nam se pridruže mogu doći u prostorije Saveza, organizovaćemo se, važno je da sat vremena ranije budemo okupljeni iza našeg prepoznatljivog transparenta, koji nosimo već nedeljama u protestnim šetjama Ivanjicom.-rekao je Jakovljević i dodao:

Mi smo prijatelji, rođaci, saradnici, nemamo razloga da se delimo na vas i nas. To jedino radi aktuelna vlast. Predsednik kada se obraća, ne obraća se narodu već samo onima koji glasaju za njega. On na nas ne računa. Meni je najvažnije da poručim Ivanjičanima da mi nismo suprotstavljene strane, tu smo da se izborimo za slobodu mišljenja i  da se na miran i dostojanstven način izborimo za sve ono što se nalazi u Sporazumu koji smo potpisali sa naradom.-rekao je Jakovljević zaključivši da je ovo pravpo vreme za test intiligencije.

Samo otvorite svoj frižider i odlučite da li treba da idete u Beograd ili ne.– poručio je  Jakovljević iskoristivši priliku da se posebno obrati poljoprivrednim proizvođačima , opominjući ih da ne nasedaju obećanjima o ceni malina jer je to sve, kako je naveo, marketing shodno aktuelnoj  društveno-političkoj situaciji u zemlji.

IL-kzn-savez-za-srbiju-svi-kao-1-2 Konferencija Saveza za Ivanjicu pred najavljeni protest u Beogradu

Predsednik Demokratske stranke u Ivanjici, Branko Ćurčić,  zapitao se zašto se pretnjama, pritiscima i ’’medijskim mrakom’’ minimalizuje značaj protesta koji već mesecima traju u gotovo svim gradovima Srbije.

Pitam se, ko se to boji sopstvenog naroda?  Zato i pozivam ljude da se oslobode straha i krenu u Beograd. Ako ništa drugo, kao što juče reče profesor Čupić, neka vidi Beograd koliko ljudi u svim gradovima Srbije, duže od mesec dana, demonstrira na ulicama. Pritisci su ogromni, ali mi moramo misliti svojim glavama. Strašno je ali istinito,  da sam došao u posed obaveštenja Srbija voza-podružnica Užice, u kome stoji da od 11. do 15. April,a moraju policijskoj pratnji vozova dostaviti ime i prezime čoveka koji je kupio grupnu kartu za Beograd.-rekao je Ćurčić.

Okupljanje opozicije i građana je najavljeno ispred Skupštine grada Beograda.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *