„Naše zdravlje je u našim rukama“ projekat OŠ”Kirilo Savić”

Osnovna škola „Kirilo Savić“ u Ivanjici organizovala je projekat „Naše zdravlje je u našim rukama“ ,  čiji je cilj osposobljavanje učenika da razumeju značaj prevencije gripa i kako da primene odgovarajuće mere.

IL-kirilo-savic-dan-zdravlja5 „Naše zdravlje je u našim rukama“ projekat OŠ''Kirilo Savić''

U okviru projekta, učenici su slušali predavanje lekara o virusima, simptomima, mogućim komplikacijama gripa i korišćenju lekova, zaštitinih maski i sredstava za dezinfenkciju. Takođe, projektom je predviđeno da se u ishranu učenika uvede voće tri puta nedeljno, pisanje i isticanje motivišućih poruka o značaju očuvanja zdravlja na vidnim mestima u školi, kao i organizovanje literarnog i likovnog konkursa na temu „Naše zdravlje je u našim rukama“.

Učenici su povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja realizovali aktivnosti za učenike, roditelje i nastavnike.

IL-kirilo-savic-dan-zdravlja1 „Naše zdravlje je u našim rukama“ projekat OŠ''Kirilo Savić''

U toku drugog velikog odmora, nakon trećeg časa, učenici i nastavnici su vežbali zajedno na školskom igralištu, kada su im nastavnici fizičkog i zdravstvenog vaspitanja pokazivali vežbe.

Nakon toga je za učenike prvog i petog razreda organizovano predavanja na temu zaštite od gripa, koje su realizovali doktori iz Doma zdravlja Ivanjica- dr Marijana Lišanin i dr Marijana Pantović.

IL-kirilo-savic-dan-zdravlja2 „Naše zdravlje je u našim rukama“ projekat OŠ''Kirilo Savić''

U okviru ovog projekta odigrana je i odbojkaška utakmica u kojoj su učešće, pored učenika i nastavnika, imali i roditelji.

IL-kirilo-savic-dan-zdravlja3 „Naše zdravlje je u našim rukama“ projekat OŠ''Kirilo Savić''

Među projektnim aktivnostima našao se i čas u okviru kog su učenici naučili da pravilno razmišljaju o svom zdravlju,i istakli  važnost zaštite od gripa koji je ove zime imao epidemiloške razmere. Učenici su dramskim dijalozima pokazali kako bi trebalo pravilno da se ponašamo u toku epidemije, a kroz crteže, na šaljiv način, učenici su pokazali kako vide viruse.

IL-kirilo-savic-dan-zdravlja4 „Naše zdravlje je u našim rukama“ projekat OŠ''Kirilo Savić''

Učenici su uživali u zdravom čaju od nane i kamilice i kroz kviz proverili saznanja do kojih su došli.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *