Njihova budućnost zavisi od naše humanosti – Teška sudbina tri devojčice iz Gleđice (VIDEO)

Miroslav i Zorica Jelić, iz ivanjičkog sela Gleđica, venčali su se 2003. godine i dobili tri ćerke koje su im donele najveću radost, ali i brigu. Najmlađa Marija od četvrte godine živi bez jednog jajnika, a prvi epi napad doživela je već sa šest godina, dok je starija, četrnaestogodišnja Mladena, rođena sa teškim deformitetom kičmenog stuba i neophdna joj je operacija za koju Jelići nemaju novčanih sredstava.

IL-tri-devojcice-iz-gledjice-jelic Njihova budućnost zavisi od naše humanosti - Teška sudbina tri devojčice iz Gleđice (VIDEO)

Majka Zorica i sama je imala teško detinjstvo. Kad je bila mala ustanovljena joj je cerebralna paraliza, koja je uslovila ograničene radne sposobnosti. Otac Miroslav je u invalidskoj penziji koja mu  mesečno donosi 14 000 dinara.

Nekoliko godina unazad ova porodica svaki dinar usmeravala je na lečenje svojih devojčica, ali novca više nema. 25 hiljada, ukupnih mesečnih  primanja Jelićima je dovoljno samo za to da ne budu gladni, sve drugo im nedostaje.

Iako su Mladena, Marijana i Marija već u detinjstvu naučile da život može biti jako okrutan, one su pune entuzijazma i nade u svetlu budućnost. Veruju u himanost dobrih ljudi uz  čiju bi novčanu pomoć, nakon lečenja, dobile šansu da žive kao i svi njihovi vršnjaci.

Taksista iz Ivanjice Vladan Milosavljević slučajno se upoznao sa teškom situacijom ove porodice, od tada im pomaže u skladu sa svojim mogućnostima. Ipak, kako bi se Mladena izlečila, a Marija bila u mogućnosti da redovno uzima terapiju, potrebno je mnogo više, potrebna je  pomoć svih nas.

Ukoliko želite i možete da pomognete porodici Jelić, javite se na mail [email protected].

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *